Antena 3 CNN Be EU Președintele Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European. Redresarea economică, pe ordinea de zi

Președintele Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European. Redresarea economică, pe ordinea de zi

Preşedintele Klaus Iohannis participă astăzi la reuniunea Consiliului European. Liderii blocului comunitar vor discuta la Bruxelles despre pandemia COVID-19, redresarea economică, migrație, dar şi despre relațiile externe, inclusiv cele cu Turcia și Rusia.

Președintele Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European. Redresarea economică, pe ordinea de zi
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    24 Iun 2021   •   08:57

Consiliul European va analiza situația epidemiologică și pe cea a vaccinurilor, iar şefii statelor europene se vor concentra asupra obstacolelor rămase în legătură cu dreptul la liberă circulație în cadrul Uniunii. De asemenea, Klaus Iohannis se va întâlni cu Președintele Partidului Popular European, Donald Tusk.

Potrivit Administrației Prezidențiale, principalele subiecte de pe agenda reuniunii Consiliului European vizează coordonarea la nivelul Uniunii Europene în contextul pandemiei de COVID-19, procesul de redresare economică a Uniunii și gestionarea fenomenului migrației.

Relațiile externe ale Uniunii Europene, pe ordinea de zi

În cadrul reuniunii se va discuta și despre relațiile externe ale UE, în special relația cu Turcia, în contextul situației din Mediterana de Est, și relația cu Federația Rusă.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis va participa la Summitul Euro în format extins, în care vor fi abordate provocările economice pentru Zona Euro în contextul pandemiei de COVID-19, precum și progresele înregistrate cu privire la Uniunea Bancară și Uniunea Piețelor de Capital.

„Totodată, în marja Consiliului European, liderii Uniunii Europene vor avea o întâlnire cu Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, reconfirmat pentru un nou mandat de 5 ani la conducerea organizației. Agenda de discuții va cuprinde subiecte precum multilateralismul, combaterea schimbărilor climatice, drepturile omului, pacea, dezvoltarea și redresarea globală post COVID-19”, a mai informat miercuri Administrația Prezidențială.

×
Subiecte în articol: Consiliul European Klaus Iohannis
Parteneri
Piedone: Nu las Bucureştiul pe mâna lui Nicuşor
x close