Antena 3 CNN Be EU România poate lua 195 de milioane euro, bani europeni pentru hidrogen. Atanasiu: "Avem interese deja din Cluj, Galaţi, Dobrogea"

România poate lua 195 de milioane euro, bani europeni pentru hidrogen. Atanasiu: "Avem interese deja din Cluj, Galaţi, Dobrogea"

România poate beneficia de bani europeni pentru hidrogen, în cuantum de aproape 200 de milioane de euro, fonduri nerambursabile.

România poate lua 195 de milioane euro, bani europeni pentru hidrogen. Atanasiu: "Avem interese deja din Cluj, Galaţi, Dobrogea"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    18 Feb 2023   •   09:51

Începută deja la nivelul multor ţări europene, tranziţia energetică face încă paşi timizi în România. 

Pentru ca ţara noastră să ajungă la un nivel ridicat de securitate energetică este necesar un grad mai mare de acceptabilitate, atât din partea autorităţilor, cât şi a societăţii civile în ceea ce priveşte noile tehnologii. 

În această situaţie se află hidrogenul, alături de diferite surse de energie regenerabilă. 

Comisia Europeană a plusat şi a discutat deja despre o bancă a hidrogenului în Europa. 

La nivel european lucrurile merg înainte cu paşi rapizi, în timp ce în România nu au apărut schimbări semnificative în domeniu.  

"Sunt 195 de milioane de euro de la Comisia Europeană. Sunt fonduri nerambursabile, sub formă de granturi. 

Avem interese deja din Cluj, Galaţi, este o idee în Dobrogea", a spus Mirela Atanasiu, Head of Unit Operations la Parteneriatul pentru Hidrogen, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3 CNN.

Apelurile au o dată-limită anul acesta, şi anume 18 aprilie. Tot ce trebuie să faceţi pentru a putea participa, vedeţi în clipul video de mai jos.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close