Antena 3 CNN Campanii Romania in miscare Antena 3 pune România în mişcare: Cifrele industriei auto din România şi siguranţa rutieră

Antena 3 pune România în mişcare: Cifrele industriei auto din România şi siguranţa rutieră

Antena 3 pune România în mişcare: Cifrele industriei auto din România şi siguranţa rutieră
de M.T.    |    11 Mar 2013   •   11:15

De azi, Antena 3 pune România în mişcare! În fiecare lună, Antena 3 va dedica o zi unei industrii importante din România. Începem derularea acestei campanii cu industria auto. Pornim de la faptul că autoturismul nu este şi nici nu trebuie să fie un lux pentru români, ci o necesitate şi un simbol de civilizaţie într-o ţară europeană.

În România, în 20 de ani, s-au făcut aproximativ 500 de km de autostradă, incluzând aici şi modernizarea tronsonul A1 Bucureşti-Piteşti, construit în anii '70, o medie de aproximativ 25 de km în fiecare an. Pentru ei, am plătit 2,1 miliarde de euro, adică un preţ mediu ce depăşeşte de aproape două ori media europeană.

Industria auto din România este o industrie de peste 12,5 miliarde de euro anul, care contribuie cu aproape 10% la PIB-ul ţării şi care susţine peste 200.000 de locuri de muncă. În total, aproximativ 10 milioane de şoferi. Pentru aceştia, siguranţa rutieră este o temă de un interes ridicat.

Traficul ne poate oferi multe surprize neplăcute. Chiar şi unui şofer experimentat i se poate întâmpla să ajungă victima unui accident rutier. Este foarte important însă cum reacţionăm imediat după incident pentru a scăpa cu viaţă.

Este foarte important să ştim că în momentul în care conştientizăm că urmează un impact, trebuie să ne încordăm foarte bine corpul. Derapajul pe gheaţă sau pe apă sunt alte probleme cu care se poate confrunta un şofer.

În România au loc aproape 10.000 de accidente rutiere grave in fiecare an. Adică unul pe oră, producând 5 decese în fiecare zi.

Constantin "Titi" Aur, multiplu campion naţional de raliuri, participant în WRC World Rally Championship şi deţinătorul şcolii de conducere defensivă şi pilotaj, a venit în studioul Antenei 3 şi a discutat despre toate aceste aspecte.















×
Subiecte în articol: industria auto România Titi Aur Campanie
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close