Antena 3 CNN Campanii Romania in miscare România în mişcare: Preşedintele APRIL, despre standardele europene de calitate a laptelui

România în mişcare: Preşedintele APRIL, despre standardele europene de calitate a laptelui

România în mişcare: Preşedintele APRIL, despre standardele europene de calitate a laptelui
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Apr 2013   •   18:16
Dorin Cojocaru, preşedintele Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui, a comentat, în cadrul ediţiei speciale "România în mişcare", că standardele europene trebuie să fie un etalon pentru toţi producătorii şi oricine nu respectă aceste standarde ar trebui închis. 
 
"Este un etalon al exigenţelor româneşti şi internaţionale. Aţi văzut, este furnizor al Casei Regale. Acestea sunt standardele europene. Cine nu respectă standardele ar trebui să fie închis, nu doar producătorul, dar tot circuitul", a explicat Cojocaru. 
 
Cât despre parametrii ce trebuie luaţi în considerare când vine vorba de calitatea laptelui, oficialul a arătat că prioritară este siguranţa alimentară: "În primul rând, indicatorul de bază este siguranţa alimentară. Apoi avem indicatorii nutritivi. Mie îmi place să vorbesc mai mult despre siguranţa alimentară decât de aceşti indicatori. Dacă ne referim la calitatea laptelui provenit din fermele de vaci, vorbim de standardul european, deci sub 100.000 de germeni. Dacă încărcătura este mai mare, atunci acest lapte nu trebuie procesat şi nu trebuie comercializat", a explicat oficialul.
 
De asemenea, Cojocaru a explicat şi ce se întâmplă cu laptele contaminat: "Animalul, prin natura sa, produce lapte euconform. Noi îl contaminăm prin manipulări incorecte, prin lipsa de igienă a mulsului, tratamente neadecvate, deci noi oamenii suntem cei care comitem greşeli şi nu animalul". 
 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close