Antena 3 Campanii Romania in miscare România în mişcare: Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi explică miturile legate de pâine

România în mişcare: Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi explică miturile legate de pâine

de G.S.    |    27 Apr 2013   •   16:23
Directorul Institutului de Cercetări Alimentare, profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi, a vorbit la Antena 3, în cadrul ediţiei speciale "România în Mişcare", despre miturile legate de pâine, care îngraşă şi nu ar trebui să facă parte dintr-o dietă sănătoasă. 
 
”Dacă vorbim despre pâine fabricată dintr-o făină integrală, lucrurile se schimbă faţă de o pâine albă în care folosim o făină foarte rafinată în care nu mai găsim decât amidon, care este un polimer de glucoză. Atunci când mâncăm pâine albă acesta va crea o reacţie violentă, va creşte rapid glicemia şi secreția de insulină”, a explicat dr. Mencinicopschi. 
 
”Întotdeauna trebuie să citim eticheta, să preferăm pâinea care începe la capitolul ingrediente cu măciniş total, măciniş integral. E bine ca pâinea pe care o cumpărăm să aibă şi o etichetă nutriţională, pe care să vedem câţi carbohidraţi sunt, ce fel de carbohidaţi, câte fibre alimentare, câte proteine. Importantă este şi canitatea de pâine pe care o consumăm”, a mai spus prof.dr. Mencinicopschi.
 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close