Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Victor Ponta: Vreau să fiu preşedintele tuturor românilor. Putem face schimbarea începută în 2012

Victor Ponta: Vreau să fiu preşedintele tuturor românilor. Putem face schimbarea începută în 2012

Victor Ponta: Vreau să fiu preşedintele tuturor românilor. Putem face schimbarea începută în 2012
02 Noi 2014   •   22:17
Candidatul alianţie PSD-UNPR-PC pentru funcţia de preşedinte al României, Victor Ponta, a mulţumit tuturor oamenilor care au ieşit la vot, chiar dacă au votat pentru el sau pentru alţi candidaţi.
 
În urma anunţării exit-poll-urilor, Victor Ponta a obţinut un scor de 41%. 
 
"Vreau să le mulţumesc celor care au venit la vot, cei care au votat pentru candidatura mea, pentru ceilalţi 13 candidaţi, important este că au venit la vot. Mă simt extrem de mândru pentru faptul că mulţi români au venit în credere în proiectul meu de preşedinte, un proiect de schimbare, după 10 ani de dezbinare şi ură. Le mulţumesc tuturor celor care au crezut că este important să voteze, vreau să îi rog pe toţi cei care au votat pentru mine să fie încă o dată alături de mine pe 16, pentru că abia atunci putem porni pe acest drum nou."
 
Ponta a explicat ce are de gând să facă în următoarele două săptămâni, până la turul II. s
 
"În următoarele 2 săptămâni mă voi adresa atât celor care m-au votat dar şi celor care nu m-au votat pe mine sau nu au votat deloc. Pentru că este absolut esenţial ca toţi românii, am o responsabilitate faţă de toţi. Vreau să fiu preşedintele tuturor românilor, nu numai a unei majorităţi, pentru că am crezut că românii pot fi un popor unit şi nu divizaţi, cum au fost în ultimii 10 ani, cum au fost divizaţi cei de la sate de cei de la oraşe, cei de la stat de cei de la privat. Săptămânile care ne rămân până la momentul 16 noiebmrie le voi folosi pentru a prezenta în continuare proiectul meu de preşedinte pe domeniile care ţin de preşedinte. Politică externă, sistem constituţional, independenţa justiţiei şi dezvoltarea socială."
 
Ponta a explicat că se va întâlni şi cu liderii coaliţiei de guvernare, pentru a decide cine ar putea să fie premier în timpul mandatului său şi a adăugat că, cel mai probabil, partidul condus de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu se va alătura acestor discuţii.
 
"Mă voi întâlni cu coaliţia de guvernare săptămâna viitoare şi vom decide cine poate fi conduce un guvern, după alegerile prezidenţiale. Există o coaliţie de guvernare formată din PSD - UNPR - PC - UDMR şi cel mai probabil se va alătura şi partidul liberal al domnului Tăriceanu. Trebuie să existe o decizie a coaliţiei, ori eu vreau să lucrez cu guvernul, pentru că aţi văzut ce înseamnă un preşedinte care se luptă cu premierul. Sunt sigur că după 16 noiembrie trebuie să oprim acest război. "
 
De asemenea, liderul social-democrat a explicat că va avea patru dezbateri publice cu contracandidaţi, agreate cu mai multe televiziuni, printre care şi Antena 3. 
 
"Vom participa la cel puţin patru emisiuni televizate, unde să se dezbată temele importante pentru un preşedinte. Reiau invitaţia adresată contracandidatului meu, să fie prezent la aceste dezbateri, dar nu pentru confruntări, ci pentru a vorbi despre ce vrem să facem. Oricare dintre noi. Şi cum vedem dezvoltarea României."
 
Răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor, Ponta a explicat că partidul său a obţinut un scor de 37,5% la europarlamentare şi şi-a propus să depăşească acest scor la prezidenţiale.
 
"37,5% este scorul pe care alianţa care m-a susţinut a obţinut-o la europarlamentare. Nu ştim încă rezultatul pentru prezidenţiale. Dacă este mai mult de atât, nu pot să spun decât că mă bucur, dar în turul II se porneşte de la 0 - 0, ca să folosesc termeni fotablistici."
 

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close