Antena 3 CNN Conținut plătit Pescuitul la crap atrage mulți pescari - Un stil de viață interesant

Pescuitul la crap atrage mulți pescari - Un stil de viață interesant

Dacă sunteți în căutarea peștilor mari, atunci trebuie să aveți și scule profesionale. În prezent, puteți găsi diferite modele de lansete și rod pod, care sunt necesare pentru pescuitul la crap. Indiferent de alegere, este important să aveți scule rezistente, durabile, care oferă o experiență plăcută în această activitate

pescuit la crap (1)
de Georgiana Adam    |    19 Aug 2021   •   12:10

Vara, în jurul lacurilor din România, putem vedea o mare varietate de corturi locuite de pescari. Aceștia sunt pasionați de pescuitul la crap, din mai multe motive și anume:

  • Capturile de crap sunt mari în bălțile și lacurile din țara noastră

  • Acești pești sunt încăpățănați, au secretele și abilitățile lor pentru a supraviețui

  • Crapul este un pește viclean, greu de păcălit și de prins.

Crapul este un pește foarte puternic și are rezistență mare, atunci când este prins în cârlig. Se zbate din toate puterile și luptă să scape. Prin urmare, pescuitul la crap este destul de palpitant și nesăbuit, plin de emoții și peripeții.

Dacă sunteți în căutarea peștilor mari, atunci trebuie să aveți și scule profesionale. În prezent, puteți găsi diferite modele de lansete și rod pod, care sunt necesare pentru pescuitul la crap. Indiferent de alegere, este important să aveți scule rezistente, durabile, care oferă o experiență plăcută în această activitate.

Cea mai bună momeală pentru crap

Pentru a avea succes la pescuit de crap, este necesară o momeală corespunzătoare, pe bunul plac al acestui pește. Obiceiurile alimentare ale crapului depind de ciclul vieții lui, de apariția zilei și nopții, de condițiile atmosferice.

Dacă ați decis să folosiți boilies pentru pescuitul la crap, alegeți acele produse de calitate, și nicidecum ieftine, pentru că nu dau rezultate. Hrana pentru crap trebuie să fie de înaltă calitate, pentru a reuși să păcălești acest pește inteligent.

Pentru a nu da greș, cumpărați nadă special dedicată pescuitului la crap. Există nade care au ingrediente precum diferite tipuri de boabe de porumb, micropalete mari, de 3 mm, sau bobițe de porumb roșu care au caroten. Sunt și pelete cu mixturi vegetale și animale, ce au cânepă și alte ingredinte ce sunt preferate de crap.

Cei care practică pescuitul cu metoda coșulețe, pot folosi pelete de 7 mm care au arome de căpșuni, ananas, usturoi și altele. Spre deosebite de alți pești de apă dulce, crapul are un miros destul de dezvoltat și un gust special, de aceea pescarii cu experiență utilizează momeală de crap foarte bună, cu atenție aleasă.

Vremea este foarte importantă la pescuitul la crap, ea afectează și momeala și poate influența crapul să muște sau nu. De aceea, pescarii schimbă aromele de nadă și momeala în funcție de anotimp. Ei țin cont și de faptul că acești pești preferă o mare varietate de arome și de năluci. Cele mai bune momeli sunt viermii de gunoi de grajd, larvele, boabele de porumb, dar și momeala ce conține mazăre, cartofi și orz. Metoda clasică de prins acesti pești constă în folosirea viermilor mari.

Dorința de a avea capturi cât mai mari

Când vine vorba despre pescuit, chiar și pescarii începători visează la capturi mari. Majoritatea oamenilor încearcă să prindă pești de dimensiuni impresionante, pentru a se lăuda cu succesul lor la pescuit. Crapul se găsește în toate întinderile de apă – bălți, iazuri, râuri, lacuri, canalele din Delta Dunării. El iubesc apele în care fundul este moale sau moderat noroios, cu lut slab, preferând îndeosebi iazurile, bălțile și lacurile.

Acest locuitor subacvatic este foarte abil și înoată la adâncimi mari, chiar și de 2-5 m. Prin urmare capturarea crapului nu este chiar ușoară, iar momeala trebuie cu atenție selectată, să atragă prada, mușcătura acestui pește fiind în general rapidă, deci nu va dura foarte mult.

Pescuitul la crap, pe întinderi mari de ape, necesită și o ambarcațiune adecvată, cum ar fi o barcă pneumatică. Pentru asta trebuie să știți să folosiți o astfel de barcă, iar acest lucru nu este chiar la îndemâna oricui. Odată ce ați învățat toate aspectele legate de ambarcațiune, pescuitul poate deveni mult mai interesant și cu șanse mai mari de succes.

×
Subiecte în articol: pescuit pescari aqua sport
Citește mai multe din Conținut plătit
» Vezi toate știrile din Conținut plătit
Cele mai noi știri
Parteneri
x close