Antena 3 CNN Coronavirus Alertă în spitale. Beatrice Mahler, despre românii care fac complicații grave după COVID

Alertă în spitale. Beatrice Mahler, despre românii care fac complicații grave după COVID

Este alertă în spitale. Tot mai mulţi români fac complicaţii grave post-COVID. La Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală, cele mai multe paturi sunt ocupate cu astfel de pacienţi.

Alertă în spitale. Beatrice Mahler, despre românii care fac complicații grave după COVID
Sursa foto: Captură Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    23 Noi 2021   •   17:58

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Capitală, a vorbit în exclusivitate la Antena 3, despre pacienții care ajung la spital cu complicații post-COVID.

Beatrice Mahler, despre cele două categorii de pacienți care fac complicații post-COVID

"Cei care sunt internați la Marius Nasta, cea mai mare parte au complicații post-COVID. Sechelele pulmonare sunt importante la pacienții care au forme severe sau critice de boală și o parte din ei necesită în continuare oxigenoterapie și continuarea tratamentului într-o secție de Pneumologie.

Sunt pacienţi însă care au avut momente extrem de dificile după perioada de COVID şi care, din păcate au o lungă perioadă de timp nevoie de asistenţă medicală

Avem două categorii de pacienţi. Cei care au fost în spital, au fost externaţi şi se reîntorc cu suprainfecţii importante, cu sindroame febrile, cu pneumonii pe leziunile sechelare pe care le prezintă. Şi, avem pacienţi care nu s-au internat în spital în perioada în care au trecut prin COVID, pentru că au avut forme uşoare sau forme care au considerat ei că îşi pot coordona tratamentul acasă, dar, post-COVID au nevoie de intenare, fie ca urmare unor procese infecţioase, a unor pneumonii, fie ca urmare a unei insuficienţe respiratorii care rămâne ca o sechelă importantă, cel puţin o perioadă lungă de timp.

Sfaturi pentru cei care au fost infectați cu COVID-19

Este foarte important să monitorizeze starea de sănătate, să îşi evalueze toleranţa la efort, să evalueze dacă simpomaologia respiratorie se ameliorează, pentru că putem rămâne cu tuse ușoară după trecerea prin COVID, dar ea trebuie să fie remisă, să fie mai redusă de la o zi la alta. De asemenea, este foarte important să își monitorizeze, pe lângă dispnee, tuse, și celalalte simptome: durerile de cap, durerile musculare, starea de liniște, episoadele de insomnie, care pot duce la scăderea imunității, căderea părului. Orice simptom care practic afectează starea și calitatea vieții, trebuie monitorizat, discutat cu medicul de familie, iar medicul de familie îndrumă pacientul către medicul specialist care poate să îi acorde cea mai importantă îngrijire, pentru simptomatologia pe care o prezintă", a spus Beatrice Mahler.

 

×
Subiecte în articol: Beatrice Mahler pacienti Marius Nasta
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close