Antena 3 CNN Coronavirus Tânărul din Gorj, negativ azi la testul pentru coronavirus. Bărbatul ar putea fi externat săptămâna viitoare

Tânărul din Gorj, negativ azi la testul pentru coronavirus. Bărbatul ar putea fi externat săptămâna viitoare

Bărbatul din Gorj internat cu coronavirus a fost supus, astăzi, unui nou test de depistare a virusului, după ce primul a ieşit pozitiv, iar rezultatul a fost unul negativ de această dată.

Tânărul din Gorj, negativ azi la testul pentru coronavirus. Bărbatul ar putea fi externat săptămâna viitoare
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    28 Feb 2020   •   15:39

Tânărul, care este internat de joi dimineaţă la Matei Balş, a fost testat pozitiv pentru coronavirus la primul set de analize.

Acum, el rămâne internat în Capitală şi urmează să fie supus luni celui de-al treilea test de depistare a COVID-19.

Dacă şi acest test va ieşi tot negativ, el probabil va fi lăsat să plece acasă.

Este vorba despre un tânăr din Gorj care a intrat în contact cu italianul în vârstă de 71 de ani, în perioada de cinci zile în care străinul s-a aflat la noi în țară.

"Ministerul Sănătății a fost informat de către reprezentanții Institutului Național de Boli Infecțioase „prof.dr. Matei Balș” că pacientul din județul Gorj depistat cu noul Coronavirus (COVID-19) a fost retestat în cursul zilei de astăzi, testele având rezultat negativ.

Reprezentanții institutului au anunțat că, în următoarea perioadă, pacientul va fi testat a treia oară. Dacă rezultatul va fi tot negativ atunci pacientul este considerat vindecat și va fi externat. După externare pacientul nu trebuie să mai fie izolat la domiciliu sau în carantină.

În cursul zilei de astăzi, au fost confirmate două noi cazuri de infectare cu virusul COVID-19. Este vorba despre un bărbat din județul Maramureș și o femeie din județul Timiș. Starea de sănătate a pacienților are, în acest moment, o evoluție pozitivă.

În România sunt confirmate trei cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (Coronavirus), pentru restul persoanelor testate rezultatele analizelor fiind negative.
În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul Coronavirus, autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional.

În acest moment, 47 de persoane se află în carantină, iar 8.356 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. Diferențele față de datele transmise la ora 10.00, provine din cauza faptului că Direcția de Sănătate Publică Gorj a transmis incorect datele pentru informarea din prima parte a zilei.

Totodată, în județul Gorj a fost înregistrat un dosar penal pentru infracțiunea de „neglijență în serviciu”, polițiștii și procurorii autosesizându-se ca urmare a informațiilor comunicate public de către Ministerul Sănătății. 

Vă reamintim că a fost operaționalizată linia telefonică TELVERDE 0800800358 destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (Coronavirus). Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.
Linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență! În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112", se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Medicul Monica Pop a subliniat încă de ieri, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că românul depistat ca fiind infectat cu coronavirus este purtător, nu bolnav.

Informații de ultimă oră despre primul pacient infectat cu coronavirus

 

×
Subiecte în articol: Gorj coronavirus
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close