Antena 3 CNN Coronavirus Directoarea școlii din București în care s-a dat alerta de coronavirus: „Încercăm să prevenim, iar efectele să fie minime”

Directoarea școlii din București în care s-a dat alerta de coronavirus: „Încercăm să prevenim, iar efectele să fie minime”

Directoarea școlii din București, în care învață fiica unei femei diagnosticate cu coronavirus, a alertat autoritățile după ce a aflat că eleva a continuat să vină la școală, deși mama ei fusese testată pozitiv pentru COVID 19.

Directoarea școlii din București în care s-a dat alerta de coronavirus: „Încercăm să prevenim, iar efectele să fie minime”
11 Mar 2020   •   14:22

Contactată de EduPedu.ro, directoarea Maria Cristina Radu spune că motivul pentru care a trimis scrisoarea către autorități este “să urgentăm, să aflăm situația exactă, referitor de copil”.

Directoarea a spus că “încercăm să nu fie panică, încercăm să prevenim și să fie efecte minime”. Ea a arătat că “de aseară, telefonic, s-au purtat discuții. Dar acum am trimis și această adresă specială, pentru că vrem să știm care este rezultatul în ceea ce privește fetița și ceilalți membri ai familiei. (…) Așteptăm și noi rezultatele de la cei care sunt în măsură să ne spună exact. (…) Organismele abilitate trebuie să ne spună ce să facem“.

Fiica unei femei infectate cu coronavirus a continuat să meargă la școală până ieri

Ea a precizat că și propria fiică învață în aceeași sală de clasă, în tura a 2-a.

Potrivit directoarei, “personalul de îngrijire face iarăși dezinfecție în toată școala, nu mai primim pe nimeni în școală până lămurim situația”.

În așteptarea unor informații oficiale, pe diverse grupuri de părinți au început să circule mesaje, zvonuri și speculații ce fac legătură cu alte cazuri de coronavirus, fapt ce produce și mai multă confuzie în rândul familiilor.

Eleva în cauză fiind înscrisă și la un after-school, există și posibilitatea ca mai multe instituții de învățământ din zonă să fie afectate.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close