Antena 3 CNN Coronavirus Dr. Alexandru Rafila, despre începerea noului an școlar: Clasele n-ar trebuit să depășească 15 elevi!

Dr. Alexandru Rafila, despre începerea noului an școlar: Clasele n-ar trebuit să depășească 15 elevi!

Prof. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, consideră că școala trebuie să reînceapă. ”Părinții trebuie să știe în primul rând că discutăm despre o boală transmisibilă, iar evitarea în totalitate a transmiterii acestei boli nu este posibilă”, a declarat el.

Dr. Alexandru Rafila, despre începerea noului an școlar: Clasele n-ar trebuit să depășească 15 elevi!
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    20 Aug 2020   •   23:30

Așa cum copiii răcesc, fac gripă, tot așa se pot îmbolnăvi și cu noul coronavirus. Problema este cum facem să minimalizăm acest risc. Și cum facem, dacă se întâmplă ca într-o clasă să apară un caz, ca restul școlii să-și continue activitatea normal”, a spus Rafila.

Clasele n-ar trebuit să depășească 15 elevi

Grupuri mai mici înseamnă și risc mai mic de răspândire a infecției. Una este să ai un caz într-o clasă cu 15 elevi și alta e să ai un caz într-o clasă cu 40 de elevi. Riscul crește. Distanțarea fizică cred că este importantă. Utilizarea măștii este una dintre soluții. Sunt țări în care utilizarea măștii este impusă în pauze sau la activitățile din exterior, unde copiii interacționează unii cu celialți. Sunt mai multe variante, ar trebui să ne gândim foarte serios care dintre acestea permit defășurarea unei activități apropiate de normal și minimizează riscurile”, a mai spus Alexandru Rafila la Digi 24.

Vestea care dă fiori reci românilor. Anunțul făcut de medicul Alexandru Rafila

Nu vom scăpa de noul coronavirus nici anul viitor, iar gravitatea acestuia nu va scădea. Declarația a fost făcută de medicul Alexandru Rafila. Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a explicat la Antena 3 ce măsuri de prevenție trebuie luate și de ce este important să ne vaccinăm în această toamnă împotriva gripei sezoniere.

Nu avem niciun motiv să considerăm că această boală nu va mai fi la fel de gravă în 2021 decât în măsura în care vom avea disponibil un vaccin prin care să prevenim infecția și medicamente care să fie foarte eficiente în tratarea pacienților care au fost deja infectați. În ceea ce privește infecția gripală, acolo sunt două lucruri. Trebuie să pregătim o capacitate de diagnostic de laborator care să permită diferențierea între cazurile cu noul coronavirus, respectiv cu virusul gripal, având în vedere că simptomatologia este asemănătoare.

Alexandru Rafila: Vaccinarea antigripală ar trebui să fie mult mai extinsă anul acesta

Și al doilea, este vorba despre vaccinarea antigripală care ar trebui să fie mult mai extinsă în acest an ca să evităm o situație foarte serioasă, care ar însemna ca o persoană să aibă infecție cu ambele tipuri de virus, ceea ce poate să pună foarte serios în pericol starea de sănătate și chiar viața acestor persoane”, a declarat Alexandru Rafila. 

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close