Antena 3 CNN Coronavirus Medic ATI, de 28 de ani, găsit mort. Lucra cu pacienții COVID din Spitalul Județean Timișoara și n-a mai suportat

Medic ATI, de 28 de ani, găsit mort. Lucra cu pacienții COVID din Spitalul Județean Timișoara și n-a mai suportat

Un medic de numai 28 de ani din Timișoara s-a sinucis. Băiatul ieșise din tura de noapte, iar în ultima perioadă lucrase numai pe secția COVID. Mama acestuia a sunat aseară în jurul orei 22 la 112 explicând că fiul ei, rezident la Spitalul Județean din Timișoara este căzut la pământ.

Medic ATI, de 28 de ani, găsit mort. Lucra cu pacienții COVID din Spitalul Județean Timișoara și n-a mai suportat
de Andreea Borboros    |    05 Apr 2021   •   11:37

Se pare că medicul și-a injectat substanțe care se folosesc în secțiile de ATI. 

Prof Săndesc crede că stresul din ultima perioadă ar fi de vină pentru această decizie îngrozitoare. Dr. Săndesc spune că cei mai slabi de înger, cum era și rezidentul, cedează. De un an de când lucrează pe COVID sunt toți căzuți la pământ cu psihicul. 

Toți apropiații sunt șocați de această veste, însă prietenii spun că medicul era foarte obosit.

Poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Peste 50% dintre angajații Spitalului Victor Babeș au un nivel mediu sau ridicat de burnout

Mai mult de jumătate dintre angajații Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeș” din Timișoara au un nivel mediu sau ridicat de burnout.

Proiectul pilot în România, de evaluare a epuizării fizice și a stresului profesional în rândul cadrelor medicale de la Spitalului „Victor Babeș” Timișoara, a fost realizat pe un eșantion de aproape 250 de angajați ai unității sanitare, ceea ce reprezintă un procent semnificativ din numărul celor care lucrează în spitalul din linia întâi a luptei cu COVID-19. Participarea la evaluare a fost voluntară și anonimă, iar participanții au completat o serie de chestionare în care au răspuns la câteva întrebări.

Studiul a demonstrat că 56,37% dintre medicii, asistentele medicale, infirmierele, brancardierii şi restul personalului chestionat au un nivel mediu sau ridicat de burnout.

Psihologul Radu Leca: Acesta este finalul, când, pe fond de burnout, se ajunge de la 'salvatori' la 'criminali'

Cazul medicului de la secţia ATI COVID din Timişoara, care s-a sinucis, a fost comentat, luni, la Antena 3, de psihologul Radu Leca.

"Burnout-ul l-a afectat în mod direct pe medicul de la ATI şi l-a dus în faza cea mai rea cu putinţă, să-şi ia viaţa...Medicii au nevoie de tot ajutorul nostru, nu de cuvinte rele. Vedeţi, acestea sunt valenţele opţiunii rele şi foarte rele auzite acum câteva zile pe stradă.

Gândiţi-vă şi varianta asta. Sunt mai mult decât sigur că medicii sunt influenţaţi de cuvintele rele. Vreau să gândiţi logic, în afara emoţiilor, în mod corect.

Când un om bine pregătit, super epuizat, cum ajung să fie medicii noştri, aude şi cuvinte rele - de la salvatorii din linia întâi la criminali - finalul este cel ştiut", a spus psihogul Radu Leca la Antena 3.

×
Subiecte în articol: COVID-19 ati
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close