Antena 3 CNN Coronavirus Modelul oficial al declarației cu care românii vor putea ieși din locuințe în următoarea perioadă

Modelul oficial al declarației cu care românii vor putea ieși din locuințe în următoarea perioadă

Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a publicat modelul oficial al declarației cu care românii vor putea ieși din locuințe în următoarea perioadă, în contextul stării de urgență și a crizei cauzate de pandemia de coronavirus.

Modelul oficial al declarației cu care românii vor putea ieși din locuințe în următoarea perioadă
25 Mar 2020   •   10:34

UPDATE 26 martie 2020. Ministerul de Interne a anunțat că modelul oficial al declarației a fost actualizat. Mai multe detalii aici!

"Vă transmitem MODELUL declarației pe proprie răspundere referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, conform Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020.

Precizăm faptul că declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție. 

Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei.

Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografirea documentelor (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei.

Menționăm faptul că, potrivit Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020 obligația completării declarației pe proprie răspundere se instituie începând cu ora 22.00 a zilei de 23 martie a.c.

Modelul de declarație poate fi descărcat de pe site-ul web al Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, precum și de pe site-urile celorlalte instituții cu atribuții în domeniu", se arată în comunicatul Guvernului.

Modelul oficial al declarației pe propria răspundere - varianta pentru descărcare.

Modelul oficial al adeverinței pentru angajator - varianta pentru descărcare.

×
Subiecte în articol: coronavirus

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close