Antena 3 CNN Coronavirus Descoperire neașteptată privind spitalizarea cu Omicron. Ce se întâmplă cu cei care se infectează cu această variantă

Descoperire neașteptată privind spitalizarea cu Omicron. Ce se întâmplă cu cei care se infectează cu această variantă

Un studiu britanic relevă concluzii surprinzătoare în cazul persoanelor care s-au infectat cu varianta Omicron a COVID.

Descoperire neașteptată privind spitalizarea cu Omicron. Ce se întâmplă cu cei care se infectează cu această variantă
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    28 Dec 2021   •   10:49

Probabilitatea ca aceste persoane să aibă nevoie de spitalizare scade cu 50 până la 70 de procente, prin raportare la infectările cu celelalte variante cunoscute ale coronavirusului.

Acest rezultat se degajă în urma analizei datelor din Africa de Sud, Danemarca, Anglia şi Scoția.

Informațiile au indicat o severitate redusă a tulpinii Omicron.

Studiul britanic mai relevă că eficiența vaccinului împotriva Omicron începe să scadă la 10 săptămâni după prima doză de rapel.

Cu toate acestea, protecția împotriva formelor severe de boală este probabil să fie mult mai solidă.

Agenția de resort din Marea Britanie califică aceste descoperiri drept "încurajatoare", dar avertizează că, pe seama contagiozității sale sporite, noua variantă ar putea genera în continuare creșterea numărului de persoane internate în spital.

Reprezentantul instituției spune că este "prea devreme" pentru a se stabili cu exactitate următorii pași.

Ce se întâmplă în Marea Britanie cu cazurile Omicron

Cea mai recentă analiză a luat în calcul toate cazurile de Omicron şi Delta din Marea Britanie înregistrate de la începutul lunii noiembrie.

Până în data de 27 decembrie, în Regatul Unit au fost confirmate 159.932 cazuri Omicron. Au fost raportate 407 spitalizări și 29 de decese atribuite acestei variante.

Deși letalitatea sa pare redusă, rămâne incert ce se va întâmpla atunci când Omicron va ajunge la grupuri de vârstă mai înaintate, deoarece majoritatea celor care s-au infectat au sub 40 de ani.

Sajid Javid, ministrul britanic al Sănătății, a anunțat că nu vor fi introduse noi restricții în Anglia înainte de Anul Nou.

Profesorul Ravi Gupta de la Universitatea Cambridge a declarat pentru BBC: "Datele clinice privind severitatea redusă se potrivesc cu datele de laborator, care sugerează că Omicron și-a schimbat preferința. Subliniez că vaccinarea rămâne vitală pentru a proteja organismul împotriva formelor severe de boală şi, de asemenea, pentru a proteja împotriva variantelor viitoare".

×
Subiecte în articol: omicron spitalizare Ravi Gupta
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close