Antena 3 CNN Coronavirus OMS avertizează: "Pandemia de coronavirus este departe de a se încheia"

OMS avertizează: "Pandemia de coronavirus este departe de a se încheia"

Confuzia, automulțumirea și inconsecvența în combaterea COVID-19 fac dificilă încheierea pandemiei, chiar dacă ea ar putea fi controlată în doar câteva luni, avertizează Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății.

OMS avertizează: "Pandemia de coronavirus este departe de a se încheia"
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    12 Apr 2021   •   19:48

Totodată, directorul general al OMS este de părere că pandemia ar putea fi ținută sub control. Mai mult decât atât, scăderea numărului de cazuri și decese, înregistrată la începutul acestui an, este un motiv de optimism, după cum a precizat Ghebreyesus.

"Cu toții ne dorim să redeschidem economiile, să reluăm comerțul și turismul. Dar în acest moment unitățile de ATI sunt copleșite, iar pacienții mor", a ținut să precizeze directorul general al OMS, potrivit Reuters.

Ghebreyesus susține că pandemia este departe de final, dar există și semne mai bune și motive de optimism. Spre exemplu, el amintește de faptul că numărul cazurilor de COVID-19 și al morților a fost în scădere la începutul anului 2021, semn că pandemia poate fi oprită.

"Pandemia COVID-19 este departe de a se încheia. Totuși, avem multe motive de optimism. Scăderea numărului cazurilor şi al deceselor în primele două luni ale anului arată că virusul şi variantele sale pot fi oprite", a mai precizat el.

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății a explicat că transmiterea virusului este accentuată de ''confuzia, automulțumirea şi inconsecvența în politicile sanitare publice''.

"Suntem într-un moment critic al pandemiei. De șapte săptămâni, traiectoria acesteia pandemii crește (...) Unii oameni sunt de părere că dacă sunt relativ tineri, nu se vor putea îmbolnăvi de COVID-19", a mai explicat Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit Reuters.

Totodată, el și-a exprimat îngrijorare față de situațiile care se petrec în anumite țări, unde numărul de cazuri de COVID-19 este ridicat, dar oamenii petrec timp în spații aglomerate sau în cluburi ori restaurante, fără să respecte măsurile sanitare pentru COVID.

România, aproape 2.323 de noi cazuri de infectare în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, în cursul zilei de 12 aprilie, 2.323 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În intervalul 11.04.2021 (10:00) – 12.04.2021 (10:00) au fost raportate 113 decese (63 bărbați și 50 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș,  Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 5 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 10 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 24 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 37 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 36 decese la categoria de peste 80 de ani.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.845. Dintre acestea, 1.529 sunt internate la ATI. 
 

×
Subiecte în articol: COVID-19 OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close