Antena 3 CNN Coronavirus Primul caz de Omicron a fost detectat și în Cehia

Primul caz de Omicron a fost detectat și în Cehia

Specialiștii investighează primul caz posibil al unei noi variante sud-africane de coronavirus în Republica Cehă. Așa-numitul Omicron provine dintr-un singur test PCR discriminatoriu, dar laboratorul trebuie să îl verifice prin secvențiere.

Primul caz de Omicron a fost detectat și în Cehia
Sursa foto: Twitter/TimesofIsrael
de Alexandra Ionescu    |    27 Noi 2021   •   14:53

Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Daniel Köppl. Dacă cazul este confirmat, specialiștii vor verifica cu prioritate contactele persoanei infectate.

„Conform informațiilor pe care le avem la dispoziție, persoana respectivă a declarat că a rămas în Namibia înainte de a se întoarce în Republica Cehă”, a declarat Štěpánka Čechová, purtătorul de cuvânt al Institutului de Sănătate Publică de Stat.

Potrivit premierului Andrej Babiš, femeia a zburat înapoi în Republica Cehă prin Africa de Sud și Dubai.

Nu se poate confirma 100% dacă există într-adevăr o nouă mutație în Cehia, dar potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătății Daniel Köppl a declarat că: „Trebuie într-adevăr să facem o secvențiere a genomului întreg în acest moment și asta va dura ceva timp”, a spus el pentru Radiožurnál.

„Așteptăm rezultatul testului; femeia este acum izolată și toate contactele sunt urmărite”, a adăugat Babiš pe Twitter.

Deja vineri, guvernul a înăsprit regulile de călătorie din opt state sud-africane din cauza mutației.

Laboratorul Național de Referință a instruit, de asemenea, laboratoarele asupra căror mutații să investigheze preferabil folosind așa-numitul test PCR discriminant. Ar trebui să facă acest lucru în principal în cazurile în care oamenii s-au întors din străinătate.

Există tot mai multe variante cunoscute ale celor infectați în Cehia. Testele de vineri au confirmat 20.315 cazuri de infectare cu coronavirus. Aceasta este prima scădere din ultimele două luni.

Cu toate acestea, volumul de muncă al spitalelor este în creștere, iar profesioniștii din domeniul sănătății infectați cresc. În total, aproape șase mii dintre aceștia sunt pozitivi - mai mulți decât anul trecut, deși marea majoritate a profesioniștilor din domeniul sănătății sunt vaccinați. Din ce în ce mai mulți oameni au nevoie de îngrijirea medicilor, 6.169 de persoane sunt acum internate, dintre care 924 de pacienți au o evoluție severă a bolii. 
 

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close