Antena 3 CNN Coronavirus Răzvan Cherecheş: "Copiii sub 3 ani pot să transmită COVID mai mult decât cei peste 14 ani"

Răzvan Cherecheş: "Copiii sub 3 ani pot să transmită COVID mai mult decât cei peste 14 ani"

Copiii mai mici de trei ani pot transmiste infecţia cu coronavirus mai mult decât cei peste 14 ani, atrage atenţia expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheş.

Răzvan Cherecheş: "Copiii sub 3 ani pot să transmită COVID mai mult decât cei peste 14 ani"
Sursa foto: Facebook/Ministerul Sanatatii
de Georgiana Adam    |    27 Aug 2021   •   09:38

Aceasta este concluzia unui studiu realizat în Ontario, Canada, pe 6.000 de gospodării.

"Copiii sub 3 ani pot să transmită infecția COVID mai mult decât cei peste 14 ani - studiu din Ontario, peste 6000 de gospodării.

Din nefericire, încă nu avem rezultatele trialurilor de vaccinuri pe copii sub 12 ani - probabil prin octombrie vom afla rezultatul studiului", a scris Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, pe pagina sa de Facebook.

Din ce în ce mai mulți copii se îmbolnăvesc de COVID-19

Cele mai importante două spitale din Capitală nu mai au locuri la ATI pentru bolnavii de COVID, din cauza faptului că varianta Delta se respândeşte mult mai repede şi dă forme de boală mai grave.

Miercuri a fost cel mai mare număr de noi cazuri din 13 mai până acum.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică vârful pandemic va fi la sfârsitul lunii septembrie, atunci când am putea avea aproximativ 4000 de cazuri pe zi, a spus Beatrice Mahler, managerul de la Institutul Marius Nasta.

Secția ATI COVID a celui mai mare spital pediatric din țară, Grigore Alexandrescu, este plină de copii intubați, care se luptă pentru viață.

Secția ATI COVID a Spitalului "Grigore Alexandrescu", plină de copii intubați

"Avem cinci paturi ATI COVID. Ele sunt pline. Valul patru a început, crește numărul de pacienți mai ales în sfera pediatrică.

Grupa de vârstă cea mai afectată este 6 luni - 1 an. Atenţie! Majoritatea copiilor care vin cu COVID sunt cu părinți nevaccinați și, din păcate, mulți dintre ei nu cred în virus. 

Simptome grave! A crescut foarte mult numărul pacienților cu manifestări grave. Sunt pacienți intubați, cu manifestări respiratorii. La copii", a declarat Laurențiu Ulici, manager Spitalul Grigore Alexandrescu.

Bilanț COVID-19 din 26 august 2021, în România: 1.000 de cazuri noi în 24 de ore

Bilanţ COVID-19 din 26 august 2021, în România. Grupul de Comunicare Strategică anunţă că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 953 noi cazuri de coronavirus.

Până joi, 26 august, pe teritoriul României au fost confirmate 1.093.924 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 

1.053.091 de pacienți au fost declarați vindecați. 

×
Subiecte în articol: Răzvan Cherecheş coronavirus COVID-19
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close