Antena 3 CNN Coronavirus A fost prima noapte în care românii nu au mai avut voie să iasă în casă fără motiv. „Eu vin de la muncă și îmi dați amendă?” - VIDEO

A fost prima noapte în care românii nu au mai avut voie să iasă în casă fără motiv. „Eu vin de la muncă și îmi dați amendă?” - VIDEO

Restricții de circulație, controale fără precedent în România.

A fost prima noapte în care românii nu au mai avut voie să iasă în casă fără motiv. „Eu vin de la muncă și îmi dați amendă?” - VIDEO
Sursa foto: Antena 3
de S.T.    |    24 Mar 2020   •   09:26

Au fost controale fără precedent după ce restricțiile de deplasare au intrat în vigoare.

Sute de polițiști și jandarmi au fost scoși în stradă pentru a se asigura că oamenii respectă măsurile autorităților și că nu mai ies din case fără motiv.

A fost scandal după impunerea restricțiilor de circulație

A fost scandal între polițiști și șoferi, pentru că oamenii n-aveau documentele cerute de autorități.

Sute de polițiști și jandarmi au patrulat în toată țara și au dat amenzi.

Restricții de circulație, controale fără precedent

Autorităţile au făcut public duminică seară modelul Declaraţiei pe proprie răspundere pe care trebuie să o completeze cei care se deplasează în afara locuinţei în intervalul 22:00 - 6:00. Aceasta poate fi printată şi completată sau poate fi scrisă de mână şi, împreună cu documentul de identitate, trebuie prezentată Poliţiei şi Jandarmeriei la control. 

Persoanele care completează declaraţia pe proprie răspundere vor trebui să precizeze motivul deplasării, precum şi intervalul în care se deplasează şi punctele între care merge.

Opţiunile de deplasare sunt: de la domiciliu la locul de muncă, atunci când activitatea profesională este esenţială şi nu poate fi organizată sub formă de lucru la distanţă sau deplasarea în interes profesional care nu poate fi amânată,  consult medical de specialitate care nu poate fi amânat, cumpărături de primă necesitate la unităţi comerciale din zona de domiciliu; asigurarea asistenţei pentru persoane în vârstă, vulnerabile sau pentru însoţirea copiilor; desfăşurarea de activităţi fizice individuale, în aer liber, cu excluderea oricărei forme de activitate sportivă colectivă, sau legat de nevoile animalelor de companie sau pentru rezolvarea unei situaţii urgente, care trebuie precizată.

A  optulea deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus a fost înregistrat marţi dimineaţă.

Până luni, 576 de persoane s-au infectat cu COVID-19.

Dintre cele 576 de persoane confirmate pozitiv, 73 au fost declarate vindecate și externate (51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.066 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 72.247 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

×
Subiecte în articol: restricţii coronavirus
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close