x close

Șefa DSP Gorj a fost demisă, după scandalul cu Ministerul Sănătății pe tema coronavirusului

de A.M.P    |    28 Feb 2020   •   12:31
Șefa DSP Gorj a fost demisă, după scandalul cu Ministerul Sănătății pe tema coronavirusului 482 Antena 3

Șefa DSP Gorj, Ivanov Carmen, a fost demisă de către ministrul Sănătății, Victor Costache, după scandalul izbucnit pe tema persoanelor carantinate de la Gorj, ca urmare a expunerii la noul coronavirus.

Mai exact, au apărut controverse între autorităţi pe tema măsurilor luate în cazul familiei bărbatului diagnosticat cu coronavirus. Oficialii din Bucureşti afirmă că rudele tânărului sunt în carantină, în vreme ce cei de la ISU Gorj spun că oamenii sunt doar izolaţi la domiciliu. 

Ivanov Carmen este acuzată că a trimis date inexacte din primul județ în care a fost identificat un caz de infectare cu virusul Covid-19.

„Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile și legislația în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infectarea cu COVID-19 și nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei. De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spațiile de carantină identificate la nivelul județului și a transmis raportări inexacte privind situația din primul județ în care a fost identificat un caz de COVID -19”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Autoritățile au anunțat miercuri seara că primul pacient diagnosticat cu noul coronavirus în România este un bărbat dintr-o comună din Gorj.

ISU Gorj: Toate persoanele cărora li s-au recoltat probe biologice sunt izolate la domiciliu

”Toate persoanele cărora li s-au recoltat probe biologice sunt izolate la domiciliu, sub supraveghere. Nu avem centre de carantină în Gorj. Dacă va fi cazul, persoanele care intră în carantină vor fi transportate în centre specializate”, anunțat purtătorul de cuvânt ISU Gorj, Florin Chisim.

Într-un interviu acordat în exclusivitate Antena 3, românul care a fost confirmat cu coronavirus a declarat că nu a avut un contact direct cu italianul diagnosticat cu coronavirus, ci l-a văzut de la distanță atunci când acesta a venit în localitate.

”Nu am avut nicio treabă cu acest italian. Doar patronul meu a vorbit cu el. Toată lumea aberează la televizor. Cu italianul, acum când am venit acasă, l-am văzut. A fost la hală. Nu am fost aceeași încăpere. Eu m-am uitat doar două secunde în curte, am văzut italianul și apoi am intrat în hală. Am fost la o distanță considerabilă. N-am mers cu el la vânătoare, nu am făcut niciun chef”, a spus tânărul.

Nelu Tătaru, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, a explicat ce măsuri au fost luate în cazul românului infectat și al persoanelor cu care acesta a intrat în contact în ultima perioadă. 

"Este un scenariu pe care noi l-am avut în vedere, încă de când am conceput tot ce înseamnă proceduri și protocoale pentru monitorizarea și managementul viitoarelor cazuri de infecție cu coronavirus. Managementul primului caz nu a schimbat în mare parte, doar că cei care au fost în prejma românului detectat cu coronavirus trec într-o carantină, până acum erau în izolare. Toți cei șapte membri ai familiei sunt negativi la testarea cu coronavirus. Ei intră în carantină. Ei sunt monitorizați, izolați, iar la finalul celor 14 zile va mai fi o evaluare. La interval de 24 de ore, dacă aceste teste vor fi negative, vor ieși din carantină", a spus Nelu Tătaru. 

Citeşte mai multe despre:

sefa dsp gorj demisa coronavirus
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati