Antena 3 CNN Coronavirus PSD anunță că nu votează prelungirea stării de alertă

PSD anunță că nu votează prelungirea stării de alertă

Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, Lucian Romaşcanu, a anunţat marţi, că decizia social-democraţilor este de a nu vota starea de alertă.

PSD anunță că nu votează prelungirea stării de alertă
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    09 Iun 2020   •   16:21

„Vreau să încep prin a sublinia schimbarea de ton a președintelui care de la «un parlament toxic» am ajuns la «dragi parlamentari». Ideea este în felul următor: Nu avem în acest moment din partea președintelui sau a specialiștilor niciun fel de dovadă epidemiologică necesară prelungirii stării de alertă.

Înseamnă că dumnealor trebuiau cu data de 1 iunie să înceapă testarea în masă, lucru oricum întârziat dincolo de orice normă pe care alte țări în rândul cărora vrem și noi să fim... Nu avem niciun fel de dovadă epidemiologică a situației în care se află România. Noi testăm 4-5000 de teste pe zi ceea ce este extrem de puțin și domnul Iohannis vine și ne spune că trebuie să facem lucrul ăsta.(...) În acest moment, cu argumentele date de președinte, decizia PSD este de a nu vota în continuare starea de alertă.

PSD, mesaj pentru Iohannis şi Guvern: Dovediți românilor că prelungirea stării de alertă nu e un paravan pentru afacerile de partid. Prezentați studii!

Există mijloace, există OUG, există posiblitățile guvernului de a limita anumite lucruri pe care domnul Iohannis le-a menționat, nu este nevoie de menținerea unei stări de alertă”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD la Digi 24.

Klaus Iohannis, noi măsuri de relaxare: Mall-urile redeschise și liber la evenimentele private

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că după 15 iunie se pot redeschide mall-urile, fără restaurante şi fără locuri de joacă, vor fi posibile evenimente private cu număr limitat de persoane şi va fi posibilă redeschiderea after-school-urilor şi grădiniţelor private.

 

×
Subiecte în articol: stare alerta coronavirus Klaus Iohannis
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close