Antena 3 CNN Politică PSD, mesaj pentru Iohannis şi Guvern: Dovediți românilor că prelungirea stării de alertă nu e un paravan pentru afacerile de partid. Prezentați studii!

PSD, mesaj pentru Iohannis şi Guvern: Dovediți românilor că prelungirea stării de alertă nu e un paravan pentru afacerile de partid. Prezentați studii!

PSD cere guvernului să prezinte studiile epidemiologice care să ateste necesitatea prelungirii stării de alertă, pentru a dovedi românilor că această măsură nu este "un paravan" pentru derularea afacerilor de partid.

PSD, mesaj pentru Iohannis şi Guvern: Dovediți românilor că prelungirea stării de alertă nu e un paravan pentru afacerile de partid. Prezentați studii!
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    09 Iun 2020   •   15:35

În plus, social-democraţii spun că în pandemie economia s-a prăbușit, șomajul a crescut amețitor şi întreabă guvernul ce se va întâmpla cu firmele româneşti care vor da faliment, dacă starea de alertă va continua.

"Președintele Iohannis cere din nou responsabilitate în condițiile în care el și Guvernul Său se comportă #iresponsabil față de români.

- Singurele lucruri pe care le-au făcut #temeinic în starea de alertă au fost angajările la stat a întregii clientele de partid și umplerea buzunarelor firmelor de casă din banii românilor.

- Nici măcar o singură mască de protecție dintre cele promise nu a ajuns până acum la persoanele vulnerabile!

- Nici programul de relansare economică anunțat din aprilie nu a fost prezentat.

❗ În schimb, economia s-a prăbușit, iar șomajul a crescut într-un ritm amețitor. Ce se întâmplă cu firmele românești care vor da faliment dacă această stare continuă? Dar cu cei care vor îngroșa rândurile șomerilor? Unde este responsabilitatea Guvernului pe care îl conduceți față de economie? Dar față de nivelul de trai? Dar față de sănătatea bolnavilor cronici cărora le este interzis accesul la tratamente?

Dovediți mai întâi românilor că starea de alertă nu este doar un paravan pentru derularea afacerilor de partid și prezentați Parlamentului studiile epidemiologice care să ateste fără dubiu necesitatea prelungirii stării de alertă. Dovediți responsabilitate înainte de a o cere!", este mesajul transmis marţi pe PSD, pe pagina de Facebook.

Iohannis: Virusul nu dispare printr-un vot în Parlament

Președintele Klaus Iohannis a făcut un apel, marţi, la Parlament să nu blocheze prelungirea stării de alertă.

"Stimați parlamentari, fiți responsabili! Gândiți-vă că virusul nu dispare printr-un vot în Parlament. Dar dacă sprijiniți Guvernul, atunci putem să controlăm eficient - și am dovedit-o, putem să controlăm eficient această răspândire a epidemiei. (...) Stimați parlamentari, nu puneți sub semnul întrebării acum, la final, aceste măsuri care s-au dovedit a fi corecte", a spus șeful statului.

×
Subiecte în articol: stare de alerta paravan Klaus Iohannis
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close