Antena 3 CNN Coronavirus Tudor Ciuhodaru: Testarea extinsă e vitală pentru controlul răspândirii COVID-19, scăderea deceselor, relansarea economiei

Tudor Ciuhodaru: Testarea extinsă e vitală pentru controlul răspândirii COVID-19, scăderea deceselor, relansarea economiei

Medicul Tudor Ciuhodaru explică de ce e atât de importantă testarea extinsă la suspecții de coronavirus, la persoanele expuse și la asimptomatici.

Tudor Ciuhodaru: Testarea extinsă e vitală pentru controlul răspândirii COVID-19, scăderea deceselor, relansarea economiei
Sursa foto: Foto: Facebook Tudor Ciuhodaru
26 Mai 2020   •   16:48

Testarea extinsă e vitală pentru: controlul răspândirii infecției cu coronavirus, izolarea activă, scăderea numărului deceselor și relansarea economiei.

"Reușim împreună. Mulțumesc tuturor.
#nemobilizam #testareextinsa

Testarea extinsă (suspecți/expuși/asimptomatici) -planul B pe care îl tot propun dar nu aude nimeni - este vitală pentru:

1.Controlul răspândirii COVID-19. Rata de infectare se poate reduce semnificativ. Rata de infectare în Germania, adică numărul de persoane pe care le contaminează în medie un bolnav de COVID-19, a scăzut sub unu, ajungând la 0,7, conform estimării publicate de Institutul Robert Koch, autoritatea federală responsabilă de monitorizarea epidemiologică dar doar după ce au efectuat 1,7 milioane de teste. (2,4% din populație) Epidemia de noul coronavirus este de acum „sub control şi gestionabilă” în Germania, a anunţat ministrul Sănătăţii, Jens Spahn.

2.Izolare activă (inclusiv asimptomatici). Chiar dacă persoana infectată nu are simptome (4 din 5 sunt în această situație) aceasta poate totuși să transmită virusul altor persoane.

3.Scăderea numărului deceselor (creșterea numărului de testări cu 1% duce la o scădere a deceselor cu 0,56%, testarea a 500.000 de persoane pe săptămână salvează 2.500 de vieți). La 1 aprilie, rata de fatalitate a cazurilor (RFC-ul) Germaniei era de 1,1%, iar al Coreei de Sud, de 1,8%. Ambele țări s-au angajat din timp în programe de testare agresive și ambele sunt considerate ca fiind modele de succes în prevenția răspândirii COVID19. În schimb, RFC-ul din Italia era la 1 aprilie de 12,6%, iar cel al Spaniei 9,4%. Niciuna dintre țări nu a promovat până de curând testarea agresivă. În mod similar, Olanda a abordat politica de testare redusă, iar RFC-ul său era de 8,2%

4.Salvarea și relansarea economiei. (Carantina actuală costă atât Italia, cât și Spania, aproximativ 1,75 miliarde de euro pe zi). Falsa economie a netestării costă aproape 3% din PIB", a scris Ciuhodaru pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Tudor Ciuhodaru
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close