Antena 3 CNN Coronavirus Tulpina indiană, mult mai agresivă și mai contagioasă. Gheorghiță: "Mutațiile fac virusul rezistent la vaccinuri"

Tulpina indiană, mult mai agresivă și mai contagioasă. Gheorghiță: "Mutațiile fac virusul rezistent la vaccinuri"

Tulpina indiana este mult mai agresivă și mult mai contagioasă, precizează Valeriu Gheorghiță. Medicul a explicat faptul că mutațiile fac ca virusul să fie mai rezistent în fața vaccinurilor anti-COVID.

Tulpina indiană, mult mai agresivă și mai contagioasă. Gheorghiță: "Mutațiile fac virusul rezistent la vaccinuri"
Sursa foto: Facebook / RO Vaccinare
de Maria Zărnescu    |    26 Apr 2021   •   08:23

Tulpina indiană a suferit, până acum, două mutații, iar noua variantă are un grad mai mare de contagiozitate și este mai agresivă. În acest context, vaccinarea populației, dar și respectarea măsurilor sanitare sunt cele mai eficiente arme împotriva pandemiei, după cum a precizat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

"Este vorba despre mutații care cresc contagiozitatea acestui virus.

Este ceea ce spuneam până în acest moment – atât timp cât acest virus se propagă în rândul populației, are șanse să acumuleze noi mutații, care fie cresc agresivitatea, fie cresc contagiozitatea, fie fac ca acest virus să fie mai rezistent la acțiunea vaccinurilor, drept pentru care vaccinarea rămâne în momentul de față, alături de respectarea măsurilor de prevenție, principalele măsuri de combatere a răspândirii infecției, de limitare a consecințelor acestei pandemii", a explicat Valeriu Gheorghiță.

Dr. Valeriu Gheorghiță a ținut să reamintească cât de importantă este vaccinarea și a explicat că sunt țări care au înregistrat un număr mai mic de decese, după imunizarea în masă a populației.

Vaccinarea, cea mai bună soluție împotriva pandemiei

"Este important să continuăm vaccinarea cu vaccinurile disponibile. La momentul actual pot să spun că sunt foarte eficiente, și ne uităm ce se întâmplă în Israel, în Marea Britanie.

Sunt țări care au înregistrat un număr extrem de scăzut de decese. Israelul, ieri nu a înregistrat niciun deces, pentru prima oară după atâtea luni. Este o veste extraordinară și tocmai de aceea acest mesaj trebuie să fie foarte bine înțeles", a precizat Valeriu Gheorghița, la Digi24.

Prin vaccinare se pot evita pierderile de vieți omenești, se poate reduce numărul de persoane care ajung în spital cu forme grave de COVID-19, iar lumea ar putea reveni la nromalitate, a mai precizat coordonatorul campaniei de vaccinare.

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close