Antena 3 CNN Economic Auto Batmobile, vedeta unei licitaţii cu preţuri record. Vezi ce la sume s-a ajuns

Batmobile, vedeta unei licitaţii cu preţuri record. Vezi ce la sume s-a ajuns

Batmobile, vedeta unei licitaţii cu preţuri record. Vezi ce la sume s-a ajuns
Sursa foto: Foto: listal.com
de N.B.    |    23 Ian 2013   •   15:25

Entuziasmul din jurul Salonului Auto de la Detroit s-a mutat, weekend-ul trecut, în Arizona, la Scottdale, unde marile case au organizat licitaţia anuală de maşini rare, relatează BBC.

Piesa principală, care a atras cel mai mult interes din partea publicului a fost celebra Batmobile, maşina folosită pentru filmările din serialul anilor '60 "Batman", devenită o piesă importantă de colecţie pentru pasionaţii de benzi desenate sau de televiziunea americană.

Fordul Futura din 1955, modificat de George Barris pentru a deveni maşina super-eroului în serial, a fost vândut cu 4,2 milioane de dolari, fiind cumpărat de Richard Champagne, un colecţionar din Pheonix.

Batmobile nu a fost, însă, cea mai scumpă maşină vândută la licitaţie. Campioana zilei a fost un Ferrari 250 GT California Spider din 1958, pentru care s-a licitat până la 8,25 milioane de dolari, făcând din acest model cel mai scump California Spider din istorie, precum şi cea mai scumpă maşină vândută la licitaţia din Arizona.



Ferrari 250 GT SWB Berlinetta Competizione din 1960 s-a clasat pe locul doi în topul preţurilor finale, cu 8,14 milioane de dolari. Cele două au fost la mare distanţă de următoarele maşini vândute, cea mai scumpă fiind o Shelby Cobra 427 S/C din 1967, care a adus un pic peste 2 milioane de dolari.



Per total casele de licitaţie au raportat o cifră de 52,5 milioane de dolari din vânzările de anul acesta, o creştere cu 31% faţă de anul trecut.

×
Subiecte în articol: masini de lux
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close