Antena 3 CNN Economic Auto BMW va recruta 25 de tineri şomeri din Spania, pentru "a da înapoi" comunităţilor unde vinde maşini

BMW va recruta 25 de tineri şomeri din Spania, pentru "a da înapoi" comunităţilor unde vinde maşini

BMW va recruta 25 de tineri şomeri din Spania, pentru "a da înapoi" comunităţilor unde vinde maşini
29 Mai 2013   •   14:09

BMW va recruta 25 de tineri şomeri din Spania, care vor lucra la sediul companiei din Munchen timp de un an, într-un program pilot prin care producătorul auto vrea să "dea înapoi" comunităţilor din ţările unde exportă, potrivit The Guardian.
   
Astfel, 25 de tineri spanioli (18-25 de ani) vor primi un stagiu de training de un an la BMW, a declarat miercuri pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung directorul de resurse umane al BMW, Milagros Caina-Andree.
   
"Vor fi introduşi în cultura germană, probabil vor fi găzduiţi de o familie BMW şi vor lucra în dezvoltare, vânzări, marketing sau un alt domeniu. După aceea, aceşti tineri vor pleca acasă sau vor putea rămâne aici", a afirmat ea.

Reprezentantul BMW a adăugat că, dacă va avea succes, programul ar putea fi extins şi către alte ţări, precum Italia sau Grecia.
   
"Vrem să dăm ceva înapoi acestor ţări, unde ne vindem maşinile", a spus oficialul BMW.
   
Marţi, ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schaeuble, a avertizat că Europa ar putea fi dezbinată de şomajul în rândul tinerilor, care a ajuns la aproape un sfert, dublu faţă de rata generală.
   
Germania, Franţa, Spania şi Italia cer măsuri urgente în sprijinul tinerilor care nu îşi găsesc locuri de muncă.
   
Liderii europeni au identificat drept principală cauză a şomajului ridicat în rândul tinerilor din sudul Europei costurile ridicate de creditare pentru companii.
   



×
Subiecte în articol: Wolfgang Schaeuble
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close