Antena 3 CNN Economic Auto Cât ne costă să echipăm maşina pentru iarnă?

Cât ne costă să echipăm maşina pentru iarnă?

Cât ne costă să echipăm maşina pentru iarnă?
Sursa foto: lanturi auto
05 Noi 2009   •   11:35

Iarna s-a instalat în mai multe zone din ţară, iar maşinile trebuie pregătite corespunzător, mai ales dacă avem de gând să plecăm la drum lung. Costurile pregătirilor sunt ridicate, asta dacă ne gândim că numai schimbarea anvelopelor costă câteva sute de lei.

Anvelopele de vară trebuie schimbate cu cele de iarnă atunci când mercurul din termometre coboară sub şapte grade. Un set de cauciucuri pentru sezonul rece costă între 400 şi 4000 de lei în funcţie de marca, modelul şi dimensiunile anvelopelor.

Cei care au deja un set de anvelope de iarnă merg direct la vulcanizare, unde vor lăsa între 100 şi 200 de lei, pentru schimbarea lor.

O altă investiţie ar putea fi bateria. Cele mai ieftine costă în jur de 150 de lei. Urmează verificarea uleiului, bujiilor, a filtrelor, a sistemului de iluminare şi a frânelor. O inspecţie într-un service costă în jur de 100 de lei.

Pentru cei care vor să meargă la munte, lanţurile pentru roţi sunt indispensabile. În funcţie de tonajul maşinii şi dimensiunea roţilor, acestea pot costa între 50 şi 500 de lei.

Iar la toate se mai adaugă antigel, lichid de parbriz care să reziste la îngheţ şi un răzuitor pentru gheaţă. Preţul acestora se ridică la minim 200 de lei.

Cu alte cuvinte, investiţia minimă, pentru a avea o maşină complet echipată şi care să circule în condiţii de siguranţă pe vreme de iarnă, este de 1000 de lei.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: masina
Parteneri
Alertă meteo, emisă de ANM. Cod galben de ploi, vijelii şi grindină în România
x close