Antena 3 CNN Economic Auto Cum arată cea mai SCUMPĂ autostradă din lume. 9 MILIARDE de dolari pentru 40 de kilometri

Cum arată cea mai SCUMPĂ autostradă din lume. 9 MILIARDE de dolari pentru 40 de kilometri

Cum arată cea mai SCUMPĂ autostradă din lume. 9 MILIARDE de dolari pentru 40 de kilometri
de O.P.    |    25 Dec 2014   •   10:50

Autostrăzile în România sunt cunoscute pentru viteza melcului cu care sunt construite, dar şi pentru banii mulţi care intră în asfalt... la propriu. Însă ruşii, înainte să se confrunte cu deprecierea rublei, cu sancţiunile Occidentului au uimit lumea prin construcţia celei mai scumpe autostrăzi, ca pregătire pentru Jocurile Olimpice de Iarnă, de la Soci.

Autostrada de 40 de kilometri care leagă zona de coastă de la Soci, locul unde s-au desfășurat Jocurilor Olimpice, de ţinuturile montane din Krasnaya Polyana, situate la 600 de metri deasupra nivelului mării, a pus echipele de ingineri, designeri şi constructori în faţa multor provocări.



Drumul trece prin munţi, iar această parte - de detonare a versanţilor - a constituit una din marile probleme cu care s-au confruntat inginerii, însă specialiştii care au analizat costurile spun că preţul final de construcţie este exorbitant.



Pasajul rutier, lung de 37 de kilometri, a fost construit cu ajutorul consultanţilor italieni, spanioli şi elveţieni, iar principalul său scop a fost de a reduce la aproximativ 30 de minute durata transportului între Soci şi Krasnaya Polyana.

×
Subiecte în articol: autostrada infrastructura
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close