Antena 3 CNN Economic Auto Din ce în ce mai mulţi români îşi dotează maşinile cu instalaţii GPL

Din ce în ce mai mulţi români îşi dotează maşinile cu instalaţii GPL

Din ce în ce mai mulţi români îşi dotează maşinile cu instalaţii GPL
Sursa foto: Foto: auto .howstuffworks.com
22 Mai 2011   •   22:42

Sătui de scumpirile repetate ale carburanţilor, din ce în ce mai mulţi români îşi dotează maşinile cu instalaţii GPL. Explicaţia e simplă - gazul e la jumătate de preţ faţă de benzină, iar investiţia se poate recupera în circa un an. Şi vânzătorii de maşini la mâna a doua profită şi scumpesc maşinile cu dublă alimentare.

Service-urile pentru instalarea sistemelor gpl sunt din ce în ce mai aglomerate. Printre clienţi e şi Adrian Banu, un şofer care a optat să-şi echipeze maşina cu un astfel de sistem.

Investiţia totală ajunge la circa 500 de euro, dar omul spune că o va recupera în scurt timp.

Aşa arată şi studiile. GRAFIC Astfel, cu 250 de lei, o maşină cu un consum mediu de 10 litri la 100 de kilometri parcurge 472 de kilometri, dacă circulă pe benzină şi 812 kilometri dacă circulă pe gaz. Asta, din cauza preţului. CARTON Un litru de benzină e de două ori mai scump decât unul de gaz.



Nu e de mirare, astfel, că în ultima perioadă a crescut numărul clienţilor de la service-uri. Şi maşinile second hand dotate cu aceste instalaţii sunt tot mai populare.

Producătorii de autoturisme au introdus în oferta lor varianta dublei alimentări. Clienţii pot achiziţiona de la dealeri maşini gata utilate cu gpl, în schimbul unei sume suplimentare.

În România, mai puţin de 5 procente din totalul de maşini sunt dotate cu sisteme gpl, în timp ce în Polonia numărul depăşeşte 30%. 

×
Subiecte în articol: gaz scumpire benzina autoturisme
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close