Antena 3 CNN Economic Auto Drumul către staţiuni: Nervi, ambuteiaje şi trenuri arhipline (VIDEO)

Drumul către staţiuni: Nervi, ambuteiaje şi trenuri arhipline (VIDEO)

Drumul către staţiuni: Nervi, ambuteiaje şi trenuri arhipline (VIDEO)
01 Mai 2010   •   09:55

Aşa cum era de aşteptat, drumul către staţiuni a fost un calvar. A fost aglomeraţie şi în trenuri şi pe şosele. Trenurile de Constanţa au fost arhipline, deşi CFR a suplimentat numărul garniturilor spre litoral.

Gara de Nord a fost plină de turiştii dornici să ajungă din timp la mare. Trenurile au fost neîncăpătoare pentru sutele de tineri.

Drumul spre mare a fost ceva mai uşor de parcurs, cu maşina. Pe Autostrada Soarelui s-a circulat destul de bine pentru că poliţiştii au scos în stradă zeci de radare şi echipaje rutiere.

Pentru că e imposibil ca DN 22C să preia toate maşinile ieşite de pe Autostrada Soarelui, poliţiştii oferă ca variantă tronsonul Bucureşti - Urziceni - Slobozia - Constanţa.

Nervi, aglomeraţie şi claxoane

Nu acelaşi lucru s-a întâmplat, însă, pe drumurile spre munte. Zeci de mii de maşini care se îndreptau spre munte, pentru a petrece acolo ziua de 1 mai, au parcurs distanţa Bucureşti-Ploieşti chiar şi în două ore. Cele mai mari probleme au fost întâmpinate pe tronsonul de drum dintre Româneşti şi Bărcăneşti. Nici măcar intervenţia poliţiştilor de la Rutieră nu a fost o soluţie pentru prevenirea ambuteiajelor.




Pe Drumul Naţional 1, aglomeraţia a început încă de vineri după-amiază. Turiştii care au plecat la munte cu maşinile au stat în coloane de kilometri întregi la intrarea în localitatea Comarnic.

Nici între Buşteni şi Sinaia nu s-a circulat mai bine. Distanţa dintre cele două staţiuni, care în mod normal este parcursă în maxim 10 minute, şoferii au străbătut-o în aproape trei sferturi de oră. Situaţia s-a înrăutăţit şi mai mult spre seară.

Poliţiştii se aşteaptă la o aglomeraţie pe măsură şi în cursul zilei de astăzi. Nici duminică seară situaţia nu se va îmbunătăţi. Toţi cei care au plecat spre munte vor reveni în Bucureşti.






Antena 3

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close