Antena 3 CNN Economic Auto La ce se uită prima oară românii când cumpără o maşină. Iată cele mai importante aspecte luate în calcul

La ce se uită prima oară românii când cumpără o maşină. Iată cele mai importante aspecte luate în calcul

La ce se uită prima oară românii când cumpără o maşină. Iată cele mai importante aspecte luate în calcul
Sursa foto: Foto: abcoics.com
31 Ian 2014   •   14:54

Când îşi cumpără o maşină, românii nu prea sunt interesaţi de siguranţa pe care le-o oferă automobilul, arată cele mai recente studii. În schimb, primele aspecte pe care le iau în calcul sunt: consumul, fiabilitatea şi, bineînţeles, costurile de întreţinere.

Nu contează cât de sigură este maşina, important este să consume puţin şi să aibă costuri mici de întreţinere. Asta gândesc cei mai mulţi dintre români când se hotărăsc să-şi cumpere un automobil. Mai exact, trei sferturi dintre proprietari iau în calcul prima dată consumul de combustibil, pe când se uită la siguranţa maşinii.

În top urmează: fiabilitatea şi, bineînţeles, costurile de întreţinere. Mai exact, două treimi dintre şoferi pun accentul pe aceste aspecte.
Nici aspectul maşinii nu este de neglijat. Aşa că 18, respectiv 12 procente ţin cont aspectul interior şi exterior al maşinii pe care o cumpără.

Cât de mult rău face maşina mediului este un criteriu modest pentru români. Poluarea maşinii este importantă doar pentru 8 la sută dintre români. Este totuşi mai important decât culoarea şi demarajul.

În comparaţie cu femeile, bărbaţii aleg într-o mare măsură un autotursim după fiabilitate. Iar doamnele sunt mai interesate decât bărbaţii de consumul de combustibil şi nivelul de siguranţă al automobilului. Studiul a fost realizat pe un eşantion de 2.686 de proprietari de autoturisme din România.     

×
Subiecte în articol: masina
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close