Antena 3 CNN Economic Auto Maşina de 1 euro, conceptul Opel Rak, a fost lansată la Salonul Auto de la Frankfurt

Maşina de 1 euro, conceptul Opel Rak, a fost lansată la Salonul Auto de la Frankfurt

Maşina de 1 euro, conceptul Opel Rak, a fost lansată la Salonul Auto de la Frankfurt
16 Sep 2011   •   14:30

Opel a lansat la Salonul Auto de la Frankfurt conceptul Rak, proiectat să deschidă ″un nou capitol în mobilitatea electrică″. Potrivit topgear.ro, cei de la Opel spun că Rak este mai eficient de zece ori în comparaţie cu o maşină de oraş din zilele noastre şi necesită 1 Euro pentru 100 de kilometri. Asta n-ar trebui să te surprindă, dacă te ghidezi după declaraţiile concomitente cu prezentarea fotografiilor teaser, când Opel a anunţat că studiul se adresează unui public tânăr, cu buget redus.

Bateria de 5kWh este conectată la un motor electric dispus să ofere 49 CP şi o viteză maximă de aproximativ 120 km/h. Totuşi, cei de la Opel spun că există posibilitatea ca viteza maximă să fie limitată la 45 km/h, pentru ca automobilul să poată fi condus şi de persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani.

La debutul conceptului, Karl-Friedrich Stracke, managerul de la Opel a spus că vor să dezvolte "vehicule electrice pe care să le poată avea oricine. [...] Rak îşi propune să fie un vehicul experimental pe care îl vor putea achiziţiona chiar şi clienţii tineri.″

Pe lângă faptul că a fost reconfirmat oficial faptul că Rak are potenţial de producţie, managerul a mai adăugat că ″în viitor, eficienţa va fi măsurată în Euro, nu în litri per 100 de kilometri. Suntem încântaţi să vă prezentăm maşina noastră de 1 Euro″.

Numele conceptului Rak este inspirat de la un model din secolul trecut, proiectat şi testat de Fritz von Opel, care a reuşit în 1928 să atingă o viteză maximă de 228 km/h. Rak electric a fost proiectat pentru atingerea scopurilor: economice, emisii zero şi satisfacţia publicului tânăr.

 


×
Subiecte în articol: Opel auto masina
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close