Antena 3 CNN Economic Auto SAAB 9-3X, prezentat înaintea debutului de la Geneva

SAAB 9-3X, prezentat înaintea debutului de la Geneva

SAAB 9-3X, prezentat înaintea debutului de la Geneva
Sursa foto: saab 9-3x
11 Feb 2009   •   16:19

SAAB a prezentat noul 9-3X înaintea debutului care va avea loc la Salonul Auto de la Geneva din martie. 9-3X este un vehicul tip wagon care dispune de suspensii ridicate cu 35 de milimetri. Potrivit worldcarfans.com, maşina va intra în competiţie cu Audi allroad quattro, Subaru Outback şi Volvo XC70. Conceptul care stă la baza lui 9-3X este acelaşi ca cel al competitorilor săi - oferă aspectul şi performanţele unui SUV fără a face însă compromisuri în privinţa consumului de combustibil.
În privinţa motorizări există două propulsoare disponibile, unul turbo pe benzină de 2 litri ce dezvoltă 210 cai putere, şi unul de 1,9 litri TTiD turbo diesel care produce 180 cp şi un cuplu maxim de 400Nm.
Motorizarea pe benzină este cuplată la sistemul SAAB Cross Wheel Drive (XWD), în timp ce în cazul propulsorului diesel este folosită tracţiunea frontală. Ambele vehicule sunt disponibile cu o cutie manuală cu şase trepte sau una automată. SAAB-ul cu motor de 2 liltri accelerează de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 8,2 secunde.

În privinţa designului, este accentuată tema unei vieţi active prin bara posterioară gri închis şi elementele proeminente din jurul aripilor destinate protecţiei, panourile din aluminiu din zonele de acces în maşină şi suporturile de pe acoperiş. 9-3X dispune de jante din aliaj cu cinci spiţe şi mărimea de 17 inch.
Volumul portbagajului este de 419 litri, şi poate fi mărit la 1287 în cazul în care sunt rabatate scaunele posterioare. Maşina va fi prezentată oficial la Salonul Auto de la Geneva din martie. Deocamdată nu se cunosc amănunte despre preţ sau disponibilitate.
Foto: worldcarfans.com
Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close