Antena 3 CNN Economic Auto Studiu: Românii sunt mai mulţumiţi de maşinile second hand decât de cele noi

Studiu: Românii sunt mai mulţumiţi de maşinile second hand decât de cele noi

Studiu: Românii sunt mai mulţumiţi de maşinile second hand decât de cele noi
Sursa foto: Aglomeratie la RAR Cluj Napoca - Soferii incearca sa inscrie masinile inainte de majorarea taxei auto / Foto: Agerpres
17 Dec 2010   •   11:46

Românii care deţin un automobil second hand sunt mai mulţumiţi de raportul calitate preţ decât cei care au un automobil nou, se arată în studiul „Analiza Pietei Auto 2010”, citat de Mediafax şi realizat de platforma online Auto.ro si compania de cercetare de piata Daedalus Millward Brown.

Maşinile rulate au primit din partea posesorilor lor nota 5.13 pentru raportul calitate-preţ, pe o scală de la 1 la 7, iar maşinile noi au obţinut nota 4.89 de la deţinătorii lor.

Studiul a fost realizat în perioada ianuarie-octombrie 2010 pe un eşantion de 13.751 respondenti cu vârsta mai mare de 18 ani şi care conduc un autoturism. Metoda de cercetare folosită a fost sondajul online.

Maşinile second hand au punctat şi la capitolul „satisfacţie în general”, obţinând scorul de 5.38, faţă de 5.36, nota acordată autovehiculelor noi.

Cele mai satisfacatoare mărci auto sunt BMW cu 64.1%, urmat de Audi, 61.5%. Pe locul 3 se afla Skoda cu 60.5%, urmată de Mercedes, 59.7% şi Volkswagen, 54.5%.

La capitolul „intenţie generală de cumpărare” conduce însă Volkswagen cu 19.3%, urmat de Opel, 14.7% şi BMW 11.9%.

×
Subiecte în articol: studiu masini second hand romani
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close