Antena 3 CNN Economic Auto Taxa auto creşte, de marţi, pentru maşinile second hand

Taxa auto creşte, de marţi, pentru maşinile second hand

Taxa auto creşte, de marţi, pentru maşinile second hand
Sursa foto: Foto: Intact Images
01 Feb 2011   •   12:51

De marţi, taxa auto se scumpeşte pentru maşinile second-hand. Majorarea acestei taxe a determinat, de altfel, şi o reducere considerabilă a vânzărilor de maşini la mâna a doua.

Dacă în luna decembrie, registrul auto Arad înregistra până la 250 de cereri de înmatriculare pe zi, în ianuarie numărul celor care şi-au cumpărat o maşină se pot număra pe degetele de la o mână.

“În cursul acestui an, pe taxa nouă sunt cereri rare, sporadic cetăţenii ni se adresează pe această temă. Începând de maine, orice cetăţean care va depune o cerere pentru calculul taxei pe poluare va plăti această taxă nouă. Aceste taxe afectează cel mai mult autoturismele cu capacitate cilindrica mare şi norma de poluare de la euro 3 în jos”, a declarat Călin Arusti purtător de cuvant Direcţia de Finanţe Arad.

 


Cei care nu pot face dovada că şi-au cumpărat maşina în 2010 sunt obligaţi să achite noua taxă de poluare. Dealerii auto îşi văd pusă afacerea în pericol. Nu reuşesc să vândă maşinile aduse în ţară după decembrie 2010.

“Tot ce s-a vândut în ianuarie a fost ce era importat de anul trecut”, a declarat Alin Vlai, dealer auto. Deşi ministrul Mediului a promis că nu va mări excesiv taxa de poluare, dealerii auto susţin că la unele categorii de maşini cu euro 3 taxa a crescut şi de 300 de ori.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close