Antena 3 CNN Economic Auto Volkswagen a depistat probleme cu emisiile altor motoare. Circa 800.000 de maşini sunt afectate

Volkswagen a depistat probleme cu emisiile altor motoare. Circa 800.000 de maşini sunt afectate

Volkswagen a depistat probleme cu emisiile altor motoare. Circa 800.000 de maşini sunt afectate
de S.T.    |    04 Noi 2015   •   11:02

Grupul auto Volkswagen a descoperit, în cursul unei anchete interne, "incoerenţe inexplicabile" privind determinarea emisiilor la alte tipuri de motoare decât cele vizate de investigaţiile de până acum, fiind afectate circa 800.000 de maşini.

"Au fost depistate incoerenţe inexplicabile privind stabilirea nivelului de dioxid de carbon, situaţie care poate afecta aproximativ 800.000 de maşini. Conducerea VW va iniţia imediat un dialog cu autorităţile responsabile privind consecinţele acestor concluzii", a transmis Grupul auto Volkswagen, potrivit agenţiei Bloomberg.

Costurile de remediere a defecţiunilor sunt estimate la circa două miliarde de euro, precizează compania auto germană.

Volkswagen nu oferă informaţii specifice despre motoarele afectate de noile probleme tehnice.

Grupul auto german a alocat deja 6,7 miliarde de euro pentru eventuala soluţionare a problemelor tehnice depistate la 11 milioane de maşini dotate cu un soft ilegal pentru manipularea emisiilor.

Volkswagen a respins noile acuzaţii aduse luni de Agenţia de Protecţie a Mediului (EPA) din Statele Unite, potrivit cărora a instalat dispozitive menite să manipuleze testele de poluare ale unor motoare diesel mai puternice, de pe modele SUV ale mărcilor VW, Audi şi Porsche.

×
Subiecte în articol: motoare emisii
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close