Antena 3 CNN Economic Auto Weekend aglomerat pe şosele şi în gări. Vezi rute ocolitoare spre litoral şi spre munte

Weekend aglomerat pe şosele şi în gări. Vezi rute ocolitoare spre litoral şi spre munte

Weekend aglomerat pe şosele şi în gări. Vezi rute ocolitoare spre litoral şi spre munte
30 Apr 2010   •   10:30

Începe "minivancanţa" de 1 mai. Mii de români au ales să plece de acasă pentru câteva zile şi să îşi petreacă timpul într-o staţiune, la mare sau la munte. Ceea ce urmează poate fi spus într-un singur cuvânt - aglomeraţie. Atât pe şosele, cât şi în gări.

Încă de joi noapte trenurile s-au aglomerat către mare. Sute de turisti au plecat spre litoral mai devreme, nerăbdători să înceapă minivacanţa de 1 Mai. CFR a decis suplimentarea garniturilor spre mare. În plus, "Trenurile Tineretului" au şi vagoane prevăzute cu spaţii pentru biciclete.

Tradiţia weekend-ului de 1 Mai petrecut pe plajă este păstrată cu sfinţenie. Tinerii care au plecat joi noapte la mare voiau ca răsăritul soarelui să-i prindă pe plajă.

Şi tot în spiritul tradiţiei de 1 mai, bagajul a conţinut doar strictul necesar. Cât despre cazare, fiecare se descurcă cum poate.

Deşi trenul personal spre mare face aproape 8 ore, pentru petrecăreţi drumul nu este decât o încălzire pentru nopţile pe care le vor petrece pe plajă.

Aglomeraţie pe şosele

Drumurile spre mare şi spre munte se vor aglomera indiferent de mijlocul de transport ales. Astfel, traficul rutier se aşteaptă să devină din ce în ce mai îngreunat în următoarele ore.

Pentru a evita producerea unor evenimente rutiere neplăcute, poliţiştii vor fi prezenţi în număr mare pe principalele drumuri. În total, 2.000 de poliţişti vor fi prezenţi pe cele mai aglomerate tronsoane.

Totodată, autostrăzile A1 şi A2, dar şi drumul ce leagă Bucureştiul de Valea Prahovei vor fi atent monitorizate şi cu ajutorul elicopterelor.

În plus, zece radare şi mai multe echipaje SMURD vor fi numai pe Autostrada A2.


Rute ocolitoare

DN1 s-a dovedit a fi, în repetate rânduri, cel mai mare coşmar al şoferilor, mai ales în weekend-uri şi în preajma zilelor de sărbătoare. Pentru a nu ne lua la harţă până şi cu propria răbdare, dar şi cu răbdarea altora care "stau" bară la bară pe principalele drumuri către litoral şi către staţiunile montane, am putea opta pentru trasee alternative.

Cei care au ales să îşi petreacă minivacanţa de 1 Mai la munte, ar putea circula şi pe Drumul Naţional 1A-Bucureşti-Ploieşti-Cheia-Săcele cu ieşire la Braşov sau pe DN 7 Bucuresti-Bâldana şi în continuare pana în staţiunea Sinaia. Pot alege de asemenea şi DN 71 Bucureşti - Târgovişte - Fieni - Moroieni până la Sinaia.

Nici ca să ajungi pe litoral nu va fi prea simplu. Pentru că e imposibil ca DN 22C să preia toate maşinile ieşite de pe Autostrada Soarelui, poliţiştii ofer ca variantă tronsonul Bucureşti - Urziceni - Slobozia - Constanţa.

Şi pentru că mulţi români trec graniţa la vecinii bulgari, poliţiştii îi sfătuiesc să iasă din ţară nu numai prin Vama Veche, ci şi pe DN 38: Constanţa-Agigea-Negru Vodă.

Rute alternative pentru DN1

- DN 1A Bucureşti - Buftea - Ploieşti - Cheia - Săcele - Braşov;
- DN 7 - DN71 Bucureşti - Târgovişte - Pucioasa - Sinaia - Braşov>

Rute alternative pentru A2, Bucureşti - Constanţa

- DN 2 - DN 2A Bucureşti - Urziceni - Slobozia - Constanţa
- DN3 - Bucureşti - Fundulea - Lehliu - DN3A - Drajna - Fetesti - DN2A-Giurgeni-Hârşova - Constanţa. >

Rută alternativă pentru A1, Bucureşti - Piteşti
- DN 7 Bucureşti - Găieşti - Piteşti.>

Rute pentru cei care pleacă în Bulgaria

- DN 39 - Constanţa-Agigea-Vama Veche
- DN 38 - Constanţa-Agigea-Techirghiol-Negru Vodă

Antena3.ro


×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close