Antena 3 CNN Economic Balcoanele solare, ideea genială a unei țări care a montat deja 400.000. De ce sunt mai atractive decât panourile fotovoltaice

Balcoanele solare, ideea genială a unei țări care a montat deja 400.000. De ce sunt mai atractive decât panourile fotovoltaice

Un nou val de produse pentru captarea energiei solare oferă nu doar energie ieftină, dar atrage și noi utilizatori în procesul de tranziție energetică.

Balcoanele solare, ideea genială a unei țări care a montat deja 400.000. De ce sunt mai atractive decât panourile fotovoltaice
Sursa foto: pixabay.com/Franz26
de Georgiana Adam    |    24 Apr 2024   •   16:21

Aproape o jumătate de milion de sisteme solare conectabile (plug-in) sunt instalate în Germania, cele mai multe dintre ele ocupând un loc perfect pe balcoanele clădirilor.

Potrivit celor mai recente date, numai în primul trimestru al acestui an au fost montate 50.000 de dispozitive fotovoltaice noi.

Acest boom provine din "cultura solară foarte puternică" a Germaniei, potrivit unui expert consultat de Euronews.

Balcoanele solare sunt doar un element al procesului mai amplu de tranziție solară din Europa, explică Jan Osenberg, consultant de politici la asociația SolarPower Europe.

"Le considerăm niște elemente ale acoperișurilor solare, dar și ceva diferit. Practic, le privim ca pe un trend pentru toată infrastructura posibilă de generare a energiei solare", arată acesta.

Lista structurilor potrivite pentru panourile solare plug-in include trenurile, autostrăzile, parcările, plafoanele mașinilor, fațadele clădirilor - aproape orice structură poate capta energie solară, potrivit stirileprotv.ro.

×
Subiecte în articol: balcoane solare Germania
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close