Antena 3 CNN Economic Banci Directorul general şi preşedintele celei mai mari bănci din Grecia intenţionează să demisioneze

Directorul general şi preşedintele celei mai mari bănci din Grecia intenţionează să demisioneze

Directorul general şi preşedintele celei mai mari bănci din Grecia intenţionează să demisioneze
Sursa foto: Foto: grreporter.info
09 Feb 2015   •   11:12

Directorul general şi preşedintele National Bank of Greece (NBG), cea mai mare bancă din Grecia, prezentă şi în România, intenţionează să demisioneze în următoarele zile, potrivit Reuters.
   
Anunţul a fost făcut de directorul general al băncii, Alexandros Tourkolias.
   
"Atât eu, cât şi preşedintele George Zannias avem în plan începerea procedurii de demisie în următoarele câteva zile", a afirmat Tourkolias.
   
Cel mai mare acţionar al băncii este statul elen, prin Fondul pentru stabilitate financiară, cu o participaţie de 57,2%.
   
Cei doi urmează să fie înlocuiţi de fostul ministru grec al Muncii Louka Katseli şi de George Michelis, care a lucrat până în preznt pentru Eurobank şi Emporiki Bank, conform publicaţiei Kathimerini.
   
Săptămâna trecută, preşedintele şi directorul general de la Eurobank, o altă bancă mare din Grecia, au demisionat şi au fost imediat înlocuiţi cu alţi membri din conducerea băncii.
   
Atunci, decizia de a demisiona a celor doi a venit după ce vicepremierul grec Yannis Dragasakis s-a întâlnit cu acţionarii Eurobank, pentru a discuta despre viitorul băncii. Totuşi, Dragasakis a afirmat că schimbarea de la nivelul conducerii băncii nu a fost determinată de o hotărâre a noului guvern de la Atena.
   
Grupul National Bank of Greece deţine în România Banca Românească, societatea de asigurare-reasigurare Garanta, societatea de servicii de investiţii financiare NBG Securities România şi NBG Leasing.
 

×
Subiecte în articol: Grecia
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close