Antena 3 CNN Economic Banci DSK, fostul şef FMI, va prelua conducerea unei bănci din Luxemburg, cu operaţiuni şi în România

DSK, fostul şef FMI, va prelua conducerea unei bănci din Luxemburg, cu operaţiuni şi în România

DSK, fostul şef FMI, va prelua conducerea unei bănci din Luxemburg, cu operaţiuni şi în România
25 Sep 2013   •   14:56

Fostul director al Fondului Monetar Internaţional, francezul Dominique Strauss-Kahn, care în 2011 a fost acuzat de viol de către o cameristă de la un hotel din New York, va prelua luna viitoare postul de preşedinte al Consiliului de Administraţie la banca de investiţii Anatevka din Luxemburg.

Banca luxemburgheză, care are operaţiuni şi în România şi a fost înfiinţată în 1994 de Thierry Leyne, va fi rebotezată cu această ocazie în Leyne, Strauss-Kahn & Partners sau LSK.

"Graţie viziunii sale globale şi expertizei sale unice, vom dezvolta o bancă de afaceri, profitând de cultura noastră antreprenorială internaţională", a declarat Thierry Leyne într-un comunicat, citat de Agerpres.

Grupul Anatevka numără mai multe sute de colaboratori repartizaţi în şase ţări (Luxemburg, Belgia, Monaco, Israel, Elveţia şi România). Societatea este prezentă în domeniul gestionării de active, asigurări şi intermediere financiară. În luna martie a acestui an, Anatevka şi-a făcut debutul la bursa de la Paris şi în prezent este evaluată la 50,24 milioane de euro.

Dominique Strauss-Kahn va fi numit în noua funcţie de preşedinte al Consiliului de Administraţie al LSK în data de 18 octombrie.

×
Subiecte în articol: Dominique Strauss-Kahn
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close