Antena 3 CNN Economic Banci Românii îşi scot banii din bănci de frica impozitării dobânzilor. Băncile ar putea rămâne fără lichidităţi (VIDEO)

Românii îşi scot banii din bănci de frica impozitării dobânzilor. Băncile ar putea rămâne fără lichidităţi (VIDEO)

Românii îşi scot banii din bănci de frica impozitării dobânzilor. Băncile ar putea rămâne fără lichidităţi (VIDEO)
Sursa foto: bani
15 Mai 2010   •   20:15

Pentru că statul are de gând să impoziteze şi dobânzile la depozitele de economii, românii au dat fuga să-şi ridice banii din bănci. Le e teamă că vor ieşi în pierdere, iar celor de la bănci, că-şi vor pierde clienţii.

Imediat ce guvernanţii şi-au anunţat intenţia de a impozita cu 16 procente dobânzile la depozitele bancare, românii au luat atitudine.

Iar băncile vor rămâne fără lichidităţi.

Consilierii bancari avertizează că aceste măsuri vor duce la apariţia unui deficit de cont mult mai mare. România nu este una din ţările în care economiile bancare să primeze.

Impozitul aplicat dobânzilor la depozite a fost eliminat în ianuarie 2009. Ca o consecinţă, Financiarul scrie că anul acesta, economiile populaţiei au ajuns la aproape 100 de miliarde de lei.
Iar această formă de economisire este cea mai utilizată de români. Potrivit datelor BNR, preferăm să ne ţinem banii în bănci, nu să-i investim.



Observator




×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close