Antena 3 CNN Economic Biz News 30.000 români şi-au cumpărat vacanţe de Paşte în ţară

30.000 români şi-au cumpărat vacanţe de Paşte în ţară

30.000 români şi-au cumpărat vacanţe de Paşte în ţară
Sursa foto: manastiri
09 Apr 2009   •   14:30

Peste 30.000 de români au făcut până în prezent rezervări pentru vacanţa de Paşte în ţară, iar săptămâna viitoare agenţiile de turism se aşteaptă să vândă alte 20.000-30.000 pachete, cifrele fiind mai mici comparativ cu acelaşi interval din 2008, când Paştele a fost însă apropiat ca dată de 1 Mai.

În total, în acest an firmele de turism se aşteaptă ca aproximativ 80.000 de români să îşi achiziţioneze pachete de vacanţă în perioada Paştelui, peste 60% dintre aceştia preferând destinaţii interne.

Astfel, 50.000-60.000 de persoane îşi vor petrece vacanţa în România, iar restul de 20.000-25.000 de turişti vor merge în afara ţării, comparativ cu anul trecut, când 80.000 de români au preferat staţiunile interne, iar 35.000 destinaţii din străinătate.

"Cifrele sunt mai mici faţă de ce am înregistrat anul trecut, însă trebuie să menţionez că atunci Paştele a coincis ca dată cu 1 mai. Anul acesta românii îşi vor lua practic două vacanţe în loc de una. De aceea, putem spune că pe intern are loc de fapt o creştere de până la 10% a numărului de turişti comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut", a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Traian Bădulescu.

Potrivit reprezentantului ANAT, agenţiile se aşteaptă la un vârf al achiziţiilor de pachete turistice în cursul săptămânii vitoare.

"Până în prezent au fost vândute circa 60% din totalul pachetelor disponibile în agenţii pentru destinaţii din ţară, iar în staţiunile externe au fost rezervate 70% din vacanţe. Săptămâna viitoare va fi vârful de rezervări pentru perioada Paştelui, când agenţiile se aşteaptă cu siguranţă la o frecvenţă mai mare a turiştilor ca până acum", a arătat Bădulescu.

El a adăugat că achiziţia de pachete tursitice de Paşte este stimulată de ofertele "early booking". Potrivit datelor ANAT, agenţiile au vândut în acest an peste 12.000 de pachete prin programul "Înscrieri timpurii", valoarea totală a acestora depăşind 12 milioane de lei.

Potrivit lui Bădulescu, cele mai multe cereri pentru vacanţele de Paşte au vizat staţiunile montane şi rurale, dar şi litoralul, care va înregistra o creştere semnificativă a numărului de turişti, faţă de acelaşi interval al anului trecut.

În ceea ce priveşte destinaţiile din afara ţării, până în prezent au fost făcute rezervări pentru 70% din ofertele agenţiilor.

Totodată, o parte dintre turiştii români aleg capitale europene ca Viena, Budapesta sau Paris.

Referitor la preţurile pachetelor, Bădulescu a arătat că, în cazul staţiunilor interne, acestea variază între 50 de euro şi 150 de euro, în funcţie de unităţile de cazare, servicii şi perioada sejurului, în timp ce pentru destinaţiile din străinătate tarifele pornesc de la 60 de euro şi pot ajunge la peste 1.000 de euro.

"Bulgaria este o destinaţie accesibilă, un sejur de două nopţi de cazare, cu servicii all-inclusive, poate costa chiar şi 30 de euro în perioada Paştelui", a menţionat Bădulescu.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: vacanta de paste ANAT
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close