Antena 3 CNN Economic Biz News ANAF a colectat cu 8,1% mai mult în primele 10 luni ale anului 2012, comparativ cu perioada similară a anului trecut

ANAF a colectat cu 8,1% mai mult în primele 10 luni ale anului 2012, comparativ cu perioada similară a anului trecut

ANAF a colectat cu 8,1% mai mult în primele 10 luni ale anului 2012, comparativ cu perioada similară a anului trecut
22 Noi 2012   •   15:07

Veniturile colectate de Agenția Națională de Administrare Fiscală în primele 10 luni ale anului 2012 la bugetul de stat  au înregistrat o creştere cu 8,1 %, faţă de perioada similară a anului trecut. În termeni nominali, veniturile au crescut cu 7.096,5 mil. lei, de la 87.762,9 mil. lei în anul 2011, la 94.859,4 mil. lei în 2012.

ANAF acționează pentru îndeplinirea planurilor de colectare comunicate de Ministerul Finanțelor Publice. Este important că reușim constant să colectăm mai mult decât anul trecut, ceea ce înseamnă că reușim să aducem mai mulți bani la bugetul de stat. Iar acest lucru se datorează în primul rând măsurilor ferme pe care le-am luat pentru combaterea evaziunii fiscale și eliminarea corupției din sistem”, a declarat Șerban Pop, Președinte ANAF.

În paralel cu activitățile curente de colectare, ANAF a inițiat prin toate structurile sale specializate ample acțiuni de control pe cele mai importante zone de manifestare a evaziunii fiscale și contrabandei și colaborează cu Ministerul Public și Ministerul Administrației și Internelor în vederea combaterii acestor fenomene care aduc prejudicii bugetului de stat.

„Așa cum am spus la începutul mandatului, acordăm o atenție specială luptei cu grupurile evazioniste puternice care sunt capabile să atingă cel mai înalt nivel al administrației. Aceste grupuri de interese sunt puternic deranjate de acțiunile pe care le desfășoară ANAF în aceste zile. Există presiuni și este posibil să vedem atacuri lansate împotriva Agenției și a conducerii ei. ANAF va continua să își îndeplinească atribuțiile cu aceeași eficiență și integritate pe care a demonstrat-o în ultimele șase luni”, a subliniat Șerban Pop.

Înființarea Direcției Generale de Integritate în cadrul ANAF este un prim pas foarte important în procesul de modernizare și reformă al Agenției și un semnal că acțiunile acelor angajați care nu respectă standardele de integritate și legile României nu trebuie să facă parte dintr-o structură fiscală modernă, europeană. DGI are autoritate la nivel național pentru identificarea funcționarilor care nu respectă legea, astfel încât nivelul de legalitate și de transparență al acțiunilor Agenției să fie la standardele cele mai ridicate.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close