Antena 3 CNN Economic Biz News Boc despre Nabucco: România vrea să interconecteze sistemul energetic şi cu state vecine

Boc despre Nabucco: România vrea să interconecteze sistemul energetic şi cu state vecine

Boc despre Nabucco: România vrea să interconecteze sistemul energetic şi cu state vecine
Sursa foto: emil boc
25 Feb 2010   •   12:13

Proiectul Nabucco este unul viabil şi care trebuie susţinut pentru asigurarea securităţii energetice, România urmărind în acelaşi timp şi interconectarea sistemelor energetice cu cele ale statelor vecine, a afirmat premierul Boc, la summit-ul privind securitatea energetică, citat de Mediafax.

Premierul spune că şi domeniul energetic a fost grav afectat de criza economică, în urma diminuării volumului de investiţii şi amânarea unor proiecte în principal în sectorul de petrol şi gaze, şi crede că ultima criză a gazelor, din 2009, aduce în prim plan identificarea de către statele din centrul şi estul Europei a unor soluţii alternative pentru asigurarea securităţii energetice.

Premierul e de părere în actualul context este necesar un mecanism de anticipaţie şi reacţie a unor astfel de crize la nivelul Uniunii Europene, cât şi de o coordonare mai bună între statele din regiune, cu un sprijin mai mare din partea UE.

Şeful Guvernului mai spune că România a încheiat recent înţelegeri cu Georgia şi Azerbaidjan pentru o colaborare trilaterală în domeniul energetic.
"Un alt obiectiv important pentru strategia energetică a României este extinderea interconectării între sistemele noastre energetice şi cele ale statelor vecine, în sectorul gazelor şi electricităţii", a declarat Boc.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc România Nabucco
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close