Antena 3 CNN Economic Biz News Business Băsescu a promulgat ratificarea Acordului privind Proiectul Nabucco

Băsescu a promulgat ratificarea Acordului privind Proiectul Nabucco

Băsescu a promulgat ratificarea Acordului privind Proiectul Nabucco
Sursa foto: traian basescu
19 Mar 2010   •   12:17

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, vineri, decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului dintre Austria, Bulgaria, Ungaria, România şi Turcia privind Proiectul Nabucco, semnat la Ankara la 13 iulie 2009, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei.

"Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat vineri, 19 martie a.c., Decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului dintre Republica Austria, Republica Bulgaria, Republica Ungară, România şi Republica Turcia privind Proiectul Nabucco, semnat la Ankara la 13 iulie 2009", scrie în comunicat.

"Suntem singura ţară care a rămas consecventă pe Nabucco şi avem acordul la ratificare în Parlament şi am rămas ultima ţară dintre semnatarii acordului care nu a ratificat acest acord. Cred că avem o dificultate politică deja la nivel european. Nu în ultimul rând, garanţia pentru Ford. Este legea în Parlament. Ford la Craiova trebuie să înceapă producţia sau pregătirea păentru producţia unui nou model. Faptul că nu dăm drumul la garanţie dă peste cap programul de pregătire pentru intrare în fabricaţie", a spus Băsescu.

Drept răspuns, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a afirmat, într-o postare pe blogul personal, că acordul pentru proiectul Nabucco a fost ratificat în urmă cu o săptămână de Senat, Cameră decizională, menţionând că face precizarea "pentru corecta informare a şefului statului".

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, la 22 decembrie, decretul privind supunerea spre ratificare Parlamentului a Acordului între Austria, Bulgaria, Ungaria, România şi Turcia privind Proiectul Nabucco, semnat la Ankara la 13 iulie 2009.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: promulgare Nabucco
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close