Antena 3 CNN Economic Biz News Business Câştigă 6 MILIOANE de dolari PE ZI. Iată care sunt cel mai bine plătiţi directori americani

Câştigă 6 MILIOANE de dolari PE ZI. Iată care sunt cel mai bine plătiţi directori americani

Câştigă 6 MILIOANE de dolari PE ZI. Iată care sunt cel mai bine plătiţi directori americani
Sursa foto: Foto: www.businessinsider.com
23 Oct 2013   •   16:34

Firma GMI Ratings a realizat un top al celor mai bine plătiţi zece directori de companii din SUA Aceştia au câştigat anunl trecut, împreună, 4,7 miliarde de dolari, jumătate din suma aceasta revenindu-i însă celui mai bine plătit CEO, cofondatorul Facebook Mark Zuckerberg, relatează The Guardian.

Câştigurile totale ale şefului Facebook s-au situat la 2,27 miliarde de dolari, respectiv peste 6 milioane de dolari pe zi.

Jumătate dintre directorii prezenţi în top zece sunt fondatori ai companiilor pe care le conduc, în timp ce restul sunt doar angajaţi.

"Nu am mai văzut niciodată aşa ceva. De obicei sunt câţiva directori peste 100 de milioane de dolari, dar nu toţi primii zece", a declarat Greg Ruel, autor al raportului publicat anual de GMI.

Zuckerberg este urmat în clasament de Richard Kinder, şeful companiei energetice Kinder Morgan. Kinder a câştigat anul trecut 1,16 miliarde de dolari.

Pe poziţia a treia se situează Mel Karmazin, directorul Sirius XM Radio, cu 255,3 milioane de dolari.

Top cinci este completat de Gregory Maffei, şeful Liberty Media, cu 254,8 milioane de dolari, urmat de CEO-ul Apple, Tim Cook, cu 143,8 milioane de dolari.


 

 

×
Subiecte în articol: Facebook Mark Zuckerberg tim cook
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close