Antena 3 CNN Economic Biz News Business Rusia nu e interesată de proiectul Nabucco

Rusia nu e interesată de proiectul Nabucco

Rusia nu e interesată de proiectul Nabucco
Sursa foto: nabucco
16 Mar 2010   •   19:07

Rusia nu este interesată de proiectul Nabucco, a declarat, marţi, ministrul de Externe al guvernului de la Moscova, Serghei Lavrov, citat de Ria Novosti.

"Nabucco nu prezintă interes pentru noi, iar părţile implicat în proiect trebuie să-şi evalueze singuri oportunităţile", a declarat Lavrov într-o conferinţă de presă la Moscova.

Grupul italian Eni, care dezvoltă gazoducutul South Steam în colaborare cu Gazprom, a înaintat, în urmă cu o săptămână, ideea unei fuziuni între proiectul ruso-italian şi Nabucco, dar Executivul de la Moscova spune că nu studiază o astfel de posibilitate.

Proiectul Nabucco a fost gândit în vederea diversificării resurselor de gaze ale Uniunii Europene prin diminuarea dependenţei de importurile din Rusia, care asigură acum aproape un sfert din necesarul Europei. Gazoductul va avea o capacitate de transport de 31 de miliarde de metri cubi de gaze anual şi va face legătura între câmpurile gazifere din zona Mării Caspice şi Europa. Conducta va trece prin Azerbaidjan, Georgia, Turcia, Bulgaria, România şi Austria.

Gazoductul este dezvoltat de un consorţiu format din companiile Transgaz Mediaş, OMV (Austria, acţionarul majoritar al Petrom), MOL (Ungaria), Bulgargaz (Bulgaria), BOTAS (Turcia) şi RWE (Germania).

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rusia Nabucco
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close