Antena 3 CNN Economic Biz News Când va fi pus în funcţiune gazoductul dintre România şi Bulgaria

Când va fi pus în funcţiune gazoductul dintre România şi Bulgaria

Când va fi pus în funcţiune gazoductul dintre România şi Bulgaria
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Mar 2014   •   16:45
Ministrul Energiei de la Sofia, Dragomir Stoinev, a declarat că gazoductul care va asigura interconectarea reţelelor de transport de gaze naturale ale României şi Bulgariei va intra probabil în funcţiune în luna iunie, mai târziu decât se estima din cauza dificultăţilor de construcţie.

Termenul iniţial de finalizare a construcţiei gazoductului a fost iunie 2013, însă a fost întârziat de problemele tehnice întâmpinate la construcţia gazoductului pe sub Dunăre, a spus Stoinev.

"Conexiunea este aşteptată să fie în funcţiune în iunie", a declarat ministrul, prezent la conferinţa "Viitorul gazului natural", organizată de Asociaţia Industrială Bulgară, relatează Mediafax.

În luna ianuarie, operatorul sistemului de transport de gaze naturale, Bulgartransgaz, a anunţat că se aşteaptă ca gazoductul dintre România şi Bulgaria să fie finalizat şi operaţional până la sfârşitul lunii martie, scrie SeeNews.

Ulterior, Transgaz, operatorul sistemului de gazoducte din România, a informat că termenul de încheiere a lucrărilor este mijlocul lunii aprilie.

La începutul lunii martie, un secretar de stat din Ministerul Economiei de la Sofia a declarat că Bulgaria va putea importa până la 500 de milioane de metri cubi de gaz natural anual prin interconectorul cu România, utilizând numai o treime din capacitate, întrucât partea română nu a finalizat lucrările la o staţie de compresare.


 

 

 



×
Subiecte în articol: gazoduct
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close