Antena 3 CNN Economic Biz News Cine este Cristian Sima, brokerul dat dispărut

Cine este Cristian Sima, brokerul dat dispărut

Cine este Cristian Sima, brokerul dat dispărut
11 Oct 2012   •   15:32

Cu un doctorat în matematică, obţinut în 1992, şi o bogată experienţă căpătată în cadrul mai multor pieţe de capital străine, Cristian Sima este una dintre cele mai cunoscute figuri ale bursei româneşti.

Acesta este licenţiat în matematică (1985) şi doctor în acelaşi domeniu, cu lucrarea intitulată “K-Theory for Connes Representative Groups”.

Sima şi-a început cariera ca asistent universitar în cadrul Institutului Politehnic, evoluţia sa academică ulterioară fiind legată de Italia unde a fost visiting professor in cadrul Departamentului de Matematică al Universităţii din Florenţa şi mai apoi al Universităţii din Siena.

Între 1993 şi 1995 a fost liber profesionist şi a elaborat strategii de marire de capital pentru Fiat, Montedison şi Ferfin.

Citeşte articolul integral pe IncomeMagazine.ro.


Cristian Sima, revocat miercuri din funcţiile de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al Bursei de la Sibiu, nu mai poate fi contactat de lunea trecută şi, potrivit unor zvonuri din piaţa de capital, ar fi dispărut cu banii unor clienţi care tranzacţionau pe pieţe externe printr-o firmă deţinută de el.

Poliţia s-a autosesizat în acest caz şi va investiga dispariţia lui Cristian Sima.

Citeşte şi Badea: "Cât de prost să fii să te duci tu, cu banii tăi, să ţi-i administreze Sima..."

×
Subiecte în articol: Cristian Sima
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close