Antena 3 CNN Economic Biz News Cum ar putea salva Uniunea Europeană Ucraina. Explicaţiile lui George Soros

Cum ar putea salva Uniunea Europeană Ucraina. Explicaţiile lui George Soros

Cum ar putea salva Uniunea Europeană Ucraina. Explicaţiile lui George Soros
de O.P.    |    02 Iun 2014   •   07:49

Într-un articol publicat pe site-ul Project Syndicate, miliardarul american George Soros, unul dintre cei mai faimoşi investitori la nivel mondial, explică modul în care UE ar putea salva Ucraina prin măsuri luate prompt şi convingător la nivel european precum poliţe de asigurare de risc politic gratuite acordate investitorilor.

Alegerile europarlamentare şi cele preşedinţiale din Ucraina au avut rezultate contrastante. Alegătorii europeni şi-au exprimat nemulţumirea faţă de modul în care funcţionează Uniunea Europeană, în timp ce ucrainenii şi-au demonstrat dorinţa de a se apropia de Europa. Liderii şi cetăţenii europeni ar trebui să se gândească la ce înseamnă aceste rezultate şi la cum ar putea măsurile de ajutor pentru Ucraina să ajute UE, scrie Soros.

UE a fost iniţial concepută ca o asociere tot mai strânsă a statelor suverane care erau dispuse să împartă o parte din drepturile suverane pentru binele comun.

A fost un experiment curajos al sistemului guvernanţei internaţionale şi al statului de drept, o entitate sui generis (unică în felul său) care viza înlocuirea naţionalismului şi folosirea forţei.

 

×
Subiecte în articol: UE Ucraina
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close