Antena 3 CNN Economic Biz News Cursul de schimb, pe două coordonate: deficitul bugetar şi viitorul program de guvernare. 1 euro = 3,9 lei

Cursul de schimb, pe două coordonate: deficitul bugetar şi viitorul program de guvernare. 1 euro = 3,9 lei

Cursul de schimb, pe două coordonate: deficitul bugetar şi viitorul program de guvernare. 1 euro = 3,9 lei
11 Dec 2008   •   13:38

Leul continuă să scadă de la o zi la alta. A început săptămâna în coborâre în raport cu principalele valute, iar joi a ajuns pe piaţa interbancară la 3,9047 lei. Această evoluţie este greu de explicat în condiţiile în care creşterea euro pare de neîmblânzit, chiar dacă piaţa este una liniştită.
Creşterea până la nivelul de 3,9 reprezintă pur şi simplu efectul importurilor de Crăciun, dar şi al unor importuri energetice, căci iarna se anunţă lungă. Joi, chiar de la începutul şedinţei interbancare, leul s-a depreciat constant, euro fiind cotat dimineaţă la 3,89 lei. Cursul de schimb a continuat să urce treptat, ajungând la 10:30 la un maxim de 3,91 lei pentru un euro. Cursul creşte şi scade câte puţin, dar se învârte în jurul valorii de 3,89-3,90 lei.
Datele privind reducerea inflaţiei la 6,7% nu au avut nicio influenţă asupra cursului, chiar dacă analiştii se aşteptau ca inflaţia anuală să ajungă la 7%. Cifrele au fost cum nu se poate mai bune şi ar fi trebuit să tragă euro în jos.
În piaţă există îngrijorare privind deficitul bugetar, dar şi interes în aşteptarea unui program de guvernare. Acestea sunt principalele două coordonate care vor mişca în următoarele săptămâni cursul de schimb.
Antena 3

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close